ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την κάμερα ενός διαπλανητικού διαστημοπλοίου; Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας, ναι!!!

14-155 11.04.14 VMC Img No 15

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την κάμερα ενός διαπλανητικού διαστημοπλοίου; Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας, ναι!!!

Τον περασμένο Μάρτιο η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, ESA, προκήρυξε έναν διαγωνισμό όπου οι νικητές θα είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την κάμερα VMC ( Visual Monitoring Camera) του Mars Express που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

Στον διαγωνισμό έλαβε μέρος και ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας με την υποβολή της πρότασης «Από τον Όλυμπο, στον Όλυμπο». Το σκεπτικό της πρότασης είναι η δημιουργία μιας παρουσίασης ή ενός βίντεο, όπου κυρίαρχο ρόλο θα έχει το βουνό των θεών, ο Όλυμπος, με αναφορές στην Αστρονομία από την αρχαία Ελλάδα έως τις μέρες μας, όπου θα καταλήγει με την προβολή των εικόνων του Ολύμπου του Άρη, του μεγαλύτερου ηφαιστείου στο Ηλιακό μας Σύστημα, τον στόχο που προτείναμε. (η παραπάνω φωτογραφία είναι μια από τις πολλές που λάβαμε από το Mars Express)

Για την υλοποίηση της παρουσίασης ή του βίντεο ζητούμε την συμβολή όλων των μελών του ΟΦΑ με φωτογραφίες και αστροφωτογραφίες με κεντρικό θέμα τον Όλυμπο (ή αναγνωρίσιμα σημεία του), βίντεο του Ολύμπου και των γύρω αρχαιολογικών χώρων (π.χ. Δίον). Το τελικό αποτέλεσμα θα δημοσιευθεί και στην σελίδα του VMC της ESA και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η31η Ιουλίου.

Μπορείτε να στέλνετε τις προτάσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ομίλου, [email protected]

***
ofa logo

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

facebook feed flickr google_plus pinterest soundcloud tumblr twitter vimeo youtube
1px
©2015 Όμιλος Φίλων Αστρονομίας | Αλεξανδρείας 113 • τηλ: 2310 423133 • Θεσσαλονίκη
Επιστροφή στην κορυφή κουμπί