ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ): ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

astr

                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΡΑΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος  ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) στα πλαίσια των προσπαθειών της για την διάδοση της Επιστήμης της Αστρονομίας και την Δημόσια Κατανόησή της διοργάνωσε και συμμετείχε στις  κάτωθι δραστηριότητες.

Συμμετείχε στην τελευταία διάλεξη του Εαρινού Εξαμήνου του Δημοτικού Πανεπιστήμιου Περιστερίου στις 3-6-15 με Ομιλητή τον Αστροφυσικό Κο Π. Παπασπύρου και με θέμα << Οι  Προκλήσεις της Αστρονομίας  στον 21ο αιώνα>> , προσφέροντας τα Τηλεσκόπια των Μελών της για την παρατήρηση του Ουρανού , ξεκινώντας μια συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου σε θέματα Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων.

Στις 5-6-15 διοργάνωσε εκδήλωση με το ΚΕΘΕΑ << Νόστος>> που περιελάμβανε παρουσίαση του Πλανητικού Συστήματος από τον πρόεδρο του Παραρτήματος και στην συνέχεια Παρατήρηση του Ουρανού με Τηλεσκόπια . Η εκδήλωση αυτή απετέλεσε μια πρώτη γνωριμία και συνεργασία  με την ευαίσθητη αυτήν Κοινότητα που έχει να προσφέρει πολλά στο Κοινωνικό Σύνολο.

Στις 9-6-15 το Παράρτημα μας  διέθεσε τα Τηλεσκόπια των Μελών του στην Τελετή Λήξης της Σχολικής Χρονιάς  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας για να μπορέσουν οι μαθητές να θαυμάσουν τους Πλανήτες Αφροδίτη , Δια και Κρόνο που αυτήν την χρονική περίοδο είναι ορατοί και οι τρεις.

Όλες αυτές οι Δραστηριότητες της Εταιρείας μας αποτελούν τον αντίποδα στην βούληση της Πολιτείας να αποβάλει το Μάθημα της Αστρονομίας από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στερώντας από τους μαθητές την Γνώση αλλά και την Ηθική Συμβολή της Επιστήμης αυτής.

Θέλουμε να Ευχαριστήσουμε κατά σειράν:

Την Κα  Καρκούλια υπεύθυνη του Δημοτικού Πανεπιστήμιου Περιστερίου για την πρόσκληση συμμετοχής.

Τον Κο Δ. Ποταμιάνο και την Kα Ε. Μιχαλέλη από το ΚΕΘΕΑ <<Νόστος>> που απεδέχθησαν με χαρά την πρόταση μας γιαυτήν την δραστηριότητα..

Επίσης Ευχαριστούμε τις Κυρίες Μ. Παπανικολάου και Ε. Κορρού Διευθύντρια και Υποδιευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου για την πρόσκληση συμμετοχής στην Γιορτή  του Σχολείου τους.

Ευχαριστούμε το κοινό που παρευρίσκετε στις Δραστηριότητες μας στηρίζοντας το Παράρτημα μας στην πραγματοποίηση των στόχων του.

Να έχετε ένα Καλό Καλοκαίρι και να κοιτάτε τον Ουρανό.

5ο-ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 ΔΗΜ.ΠΑΝ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί