ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Εμείς και η Γη μας

7020155-earth-view-space

Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Εμείς και η Γη μας, Σάββατο 23 Μαΐου

Αρκεί μια ματιά από το παράθυρο του αεροπλάνου ή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, για να διαπιστώσουμε ότι ο άνθρωπος αλλάζει το πρόσωπο του πλανήτη, ακόμα και τα ιζήματα του εδάφους. Οι αλλαγές είναι τόσο έντονες ώστε όλο και περισσότεροι επιστήμονες κάνουν λόγο για την αρχή μιας νέας γεωλογικής εποχής: του Ανθρωπόκαινου.

Το χαρακτηριστικό της νέας εποχής είναι η εμφάνιση μικροσκοπικών σωματιδίων πλαστικού σχεδόν σε όλα τα ιζήματα που σχηματίζονται σήμερα στον πλανήτη, ακόμα και στους πάγους της Αρκτικής. Μια νέα γεωλογική δύναμη αναδύεται στην επιφάνεια του πλανήτη μας: ο άνθρωπος.

Ο άνθρωπος δεν αλλάζει μόνο το κλίμα και τη σύσταση των ιζημάτων. Υπάρχουν πολλές ακόμα ανθρωπογενείς αλλαγές όπως η αραίωση του στρώματος όζοντος, οι μεταβολές στους κύκλους αζώτου και φωσφόρου, η οξίνιση των ωκεανών, η αποψίλωση και η ρύπανση.

Για τις επιπτώσεις του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη μας και τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντός μας, θα μας μιλήσει ο Μάρκος Ασπρίδης, το Σάββατο 23 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.

***

Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων: http://www.ofa.gr/seminaria/

Υπάρχει ένα συμβολικό ποσό επιβάρυνσης 5 Ευρώ ανά σεμινάριο (2 Ευρώ για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, κατόχους της κάρτας μέλους, μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και φοιτητές), για κάλυψη των εξόδων. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού.

***
ofa logo

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

facebook feed flickr google_plus pinterest soundcloud tumblr twitter vimeo youtube
1px
©2015 Όμιλος Φίλων Αστρονομίας | Αλεξανδρείας 113 • τηλ: 2310 423133 • Θεσσαλονίκη
Επιστροφή στην κορυφή κουμπί