ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν την «4η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «4η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά» στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ – Helexpo στη Θεσσαλονίκη, από τις 11 έως και τις 13 Μαΐου 2018.

Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο κατά τη διάρκεια του τριημέρου και συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή, την οποία διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, τον εκθεσιακό χώρο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 8.000 γονείς με τα παιδιά τους, γνώρισαν τις δράσεις του οργανισμού και ενημερώθηκαν για τη στήριξη που παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε κάθε παιδί θύμα βίας, θύμα εξαφάνισης, σε κάθε παιδί με προβλήματα υγείας και σε κατάσταση φτώχειας.

Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Smile Boy, την Smile Girl και τον πιστό τους φίλο Rescue Dog, να βγάλουν φωτογραφίες, να ενημερωθούν για τις super δυνάμεις τους και να γίνουν και αυτά ήρωες με την απόκτηση της Super Smile Ταυτότητας!

Στο κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» έγιναν δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές, οφθαλμολογικές, ωτορινολαρυγγολογικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά και στην κινητή ιατρική μονάδα πραγματοποιήθηκαν προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι σε ενήλικες. Στον «Οδυσσέα», το Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, έγιναν διαδραστικές παρεμβάσεις και ενημερώσεις σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η γιορτή πλαισιώθηκε από αμέτρητες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με επίκεντρο το παιδί. Καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαστημικά ταξίδια, παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, δωμάτιο απόδρασης, ρομποτική, face painting, ζωγραφιές, κατασκευές, δημιουργική απασχόληση, ζαχαροπλαστική με χαμογελαστά μπισκότα και λαχταριστές μπάρες δημητριακών, μουσικοχορευτικά παιχνίδια, εργαστήρι ενδυματολογίας, εργαστήρι πηλού, παραστάσεις με ξυλοπόδαρους, ανιματέρ και πολλές εκπλήξεις.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν εκπομπές με ήχο και εικόνα από YouSmilers, μαθητές – εθελοντές, οι οποίοι μετέφεραν στους ακροατές το κλίμα της έκθεσης καθώς και πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού.

Παράλληλα, με δεδομένη τη δραστηριοποίηση του οργανισμού στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κυρίου Κώστα Γιαννόπουλου, προέδρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θεσμικούς φορείς της πόλης, αλλά και με τους χορηγούς και υποστηρικτές της 4ης Μεγάλης Γιορτής για τα Παιδιά, όπου παρουσιάστηκε ο απολογισμός των πανελλαδικών δράσεων 2017, πραγματοποιήθηκε συζήτηση και ανακοινώθηκαν νέες δράσεις και ενέργειες προς όφελος των παιδιών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς  που στήριξαν  αυτή τη προσπάθεια, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν με προσωπικό χρόνο και θετική διάθεση στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της Μεγάλης Γιορτής!

 

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί