ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εβδομάδα παρατήρησης του πλανήτη Άρη στο λεκανοπέδιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ekklisia

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εβδομάδα Παρατήρησης του πλανήτη Άρη από 21-27 Νοεμβρίου 2016, που διοργάνωσε το National Geographic Greece σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και τη συνδρομή των συλλόγων ερασιτεχνών Αστρονόμων: Αστρονομική Ένωση Σπάρτης «ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ»,  «Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας» και Παράρτημα Σαλαμίνας της «Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος».

Η Εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σε επτά Δήμους του λεκανοπεδίου (Αθηναίων, Περιστερίου, Αλίμου, Χαλανδρίου, Κηφισιάς, Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου) με σκοπό την παρατήρηση του πλανήτη Άρη σε σχέση με την  ταυτόχρονη προβολή του ντοκιμαντέρ MARS που προβάλλεται στη συνδρομητική τηλεόραση γυρισμένο από το National Geographic σε συνεργασία με κορυφαίους επιστήμονες.

Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι η ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος του κοινού για τον συγκεκριμένο πλανήτη, αφού πλέον ο επόμενος κατοικήσιμος πλανήτης θα είναι ο Άρης, με χρονικό ορίζοντα  εγκατάστασης των πρώτων ανθρώπων το έτος 2032. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η προσέλευση του κοινού ήταν σημαντική και ενθουσιώδης, με συμμετοχή πολλών παιδιών .

Το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος συμμετείχε σ’ αυτήν τη δραστηριότητα προσφέροντας τα τηλεσκόπια των μελών του στους Δήμους Περιστερίου και Παλαιού Φαλήρου για την Παρατήρηση του Άρη, ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την εξερεύνηση του.

Two guys

Ευχαριστούμε την κα  Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την πρόσκληση συμμετοχής, καθώς επίσης και την οργανωτική υπεύθυνο από το National Geographic Greece κα Σταυρούλα Σίκαλη για την άριστη συνεργασία .

Επίσης, ευχαριστούμε τους άλλους φορείς των ερασιτεχνών αστρονόμων για την βοήθεια τους στα πλαίσια της κοινής μας δράσης για την διάδοση & διάχυση της επιστήμης της Αστρονομίας.

Τέλος Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που πλαισίωσαν αυτές τις δράσεις με ενθουσιώδη διάθεση και δίψα για αστρονομική γνώση.

Four guys

Για την Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας)

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                             Σ .ΡΑΠΤΗΣ

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί