ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Έναρξη δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων Αστρονομίας για μαθητές Δημοτικού Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων Αστρονομίας για μαθητές Δημοτικού Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, στις 8 Φεβρουαρίου 2021, με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών για συμμετοχή στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Αστροφυσικής Δημοτικού 2021.

Στον περσινό 4ο Διαγωνισμό, μαθητές της eclass του «Ωρίωνα» κατέκτησαν το 1ο , 2o και 3ο βραβείο, καθώς επίσης 10 από τους συνολικά 12 επαίνους!

Μάλιστα, 5 από τους μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού στην περσινή eclass 2020, νυν μαθητές Α΄ Γυμνασίου, προκρίθηκαν στον τελικό του αντίστοιχου Διαγωνισμού Αστρονομίας Γυμνασίου 2021, διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στην Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας Junior, ξεπερνώντας σε επίδοση μαθητές Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου!!

Διδάσκει ο Αργύρης Δρίβας, Φυσικός στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, μέλος ΔΣ «Ωρίων», βραβευμένος ως Έλληνας Ερασιτέχνης Αστρονόμος της χρονιάς 2019.

Το Διαγωνισμό διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Περισσότερα για το Διαγωνισμό στο https://contest.astronomos.gr/.

Εγγραφές από 1η Φεβρουαρίου στο https://eclass.orionas.gr/.

 

Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»
https://www.orionas.gr

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί