ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Επόμενη συνάντηση της ΕΕΑΕ, ΚΥΡΙΑΚΗ 30/6/2024 ΩΡΑ 17:00

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 στο ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ Πεντέλης, με ώρα προσέλευσης 17:00-17:30. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ, Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ.

Στη συνάντηση αυτή, o Γιώργος Μπουρνέλης θα ολοκληρώσει την παρουσίαση των μελών της ομάδας της ΕΕΑΕ που πήγαν στις ΗΠΑ για την ολική έκλειψη Ηλίου της 8.4.2024. Μέσω ενός φωτογραφικού οδοιπορικού, θα μας μιλήσει για την επίσκεψή τους σε τόπους που σχετίζονται με τις διαστημικές αποστολές της NASA.

Στη συνέχεια, με την ευκαιρία της 20ης επετείου της διάβασης της Αφροδίτης που έγινε τον Ιούνιο 2004, στην οποία η Αθήνα και ιδιαίτερα το Αστεροσκοπείο Πεντέλης έπαιξε σημαντικό ρόλο υποδοχής αστρονόμων από το εξωτερικό, ο Δημήτρης Μπαλάσης θα παρουσιάσει ένα δικό του βίντεο από το αστεροσκοπείο και άλλο φωτογραφικό υλικό, για να θυμηθούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Σημειώστε ότι η επόμενη ευκαιρία για ζωντανή παρατήρηση διάβασης της Αφροδίτης από τη Γη, προβλέπεται να δοθεί το Δεκέμβριο του 2117.

Τέλος, το βιβλίο του Δημήτρη Μπαλάση για τα διπλά αστέρια θα διανεμηθεί σε όσα από τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΕΕΑΕ δεν το έχουν παραλάβει μέχρι τώρα.

Σας περιμένουμε!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί