ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Φθινοπωρινή Σχολή Αστρονομίας εξ αποστάσεως 2019

Ανοίγει και φέτος τις πύλες της για 2η χρονιά η «Φθινοπωρινή Σχολή Αστρονομίας εξ αποστάσεως 2019», από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στο Βόλο. Θα λειτουργήσουν και φέτος τρεις τάξεις. Στην 1η τάξη θα διδαχθεί το Ηλιακό μας σύστημα, στη 2η τάξη οι αστέρες, οι γαλαξίες, το Σύμπαν, τα τηλεσκόπια και η ουράνια σφαίρα και στην 3η τάξη η διαστημική και οι νέες θεωρίες και ανακαλύψεις.

Οι εγγραφές γίνονται ολόκληρο τον Σεπτέμβριο μέσω της ιστοσελίδας της Σχολής: school.astronomos.gr και στη συνέχεια αποστέλλεται προς τους εγγραφόμενους το αντίστοιχο διδακτικό βιβλίο, που είναι διαφορετικό για κάθε τάξη.

Τα μαθήματα αρχίζουν τον Οκτώβριο και τελειώνουν τον Δεκέμβριο. Οι διαλέξεις είναι βιντεοσκοπημένες και μπορούν να τις δουν και να τις παρακολουθήσουν οι μαθητές μπαίνοντας στην αντίστοιχη ιστοσελίδα με τον κωδικό τους, που θα πάρουν μόλις εγγραφούν.

Στη Σχολή μπορούν να εγγραφούν μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ γίνονται δεκτοί και ενήλικες, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα Αστρονομίας.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές υποβάλλονται σε δύο διαγωνίσματα αξιολόγησης, με τη βαθμολογία των οποίων τους απονέμεται στο τέλος, ο αντίστοιχος τίτλος σπουδών, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και της Β΄ τάξης, ενώ στους τελειόφοιτους της Γ΄ τάξης το απολυτήριό τους θα δοθεί, κατά τη διάρκεια της επίσημης «Γιορτής Αστρονομίας», το Σάββατο, 4η Ιουλίου 2020, με τα αντίστοιχα δώρα της αποφοίτησής τους.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα της Σχολής: school.astronomos.gr,  από τα τηλέφωνα: 2421046253 & 2421051061, και από το e-mail: [email protected]

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί