ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτή Πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη Πιερίας

Σας προσκαλούμε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών που θα πραγματοποιηθεί στο Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης, στην Πιερία την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Με παρατήρηση πουλιών, εργαστήρια κατασκευών και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, σας καλούμε να περάσουμε μαζί ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό και να ενημερωθούμε για τους φτερωτούς κατοίκους του υγροτόπου που το διάστημα αυτό ξεκινούν το μεταναστευτικό τους ταξίδι.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International.

Kύριος στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης διοργανώνεται από το Παράρτημα Χαλάστρας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ, και θα συμμετέχουν με δραστηριότητες για τα παιδιά το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Ανατολικού Ολύμπου (πρώην ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου), καθώς και το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας.

Για οδηγίες πρόσβασης πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλ. 2310 794811.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί