ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Παίζω & Πετώ»: εργαστήρι για τα πουλιά και τη φύση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία το εργαστήρι «Παίζω & Πετώ» για τους μικρούς «φυσιοδίφεις» που θέλουν να ταξιδέψουν στον κόσμο των πουλιών και της φύσης. «Εξερεύνηση στο Πάρκο Τρίτση» είναι ο τίτλος του πρώτου κύκλου εργαστηρίων που θα υλοποιηθεί σε τρεις συναντήσεις με στόχο να γνωρίσει στα παιδιά άγρια ζώα και φυτά, όλα συγκάτοικοί μας στην πόλη.

paizo kai peto

Κυριακή 8 Νοεμβρίου: Τα παιχνίδια των πουλιών
Στο εργαστήρι αυτό ανακατεύουμε τα ονόματα, τα κελαηδίσματα και τα παράξενα χαρακτηριστικά των πουλιών που κατοικούν στο Πάρκο Τρίτση και τα κάνουμε παιχνίδι. Παραδοσιακά και κινητικά παιχνίδια, παιχνίδια μυστηρίου και ανακάλυψης, όλα αφιερωμένα στα πουλιά!

Κυριακή 15 Νοεμβρίου: Οι κάτοικοι του Πάρκου
Η εξερεύνηση ξεκινά! Παίρνουμε μεγεθυντικούς φακούς, σημειωματάρια και μολύβια και συλλέγουμε στοιχεία για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς που κατοικούν στις λίμνες, στο δάσος και στις καλλιέργειες του Πάρκου.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου: Μια αφίσα για το Πάρκο
Οι μικροί ερευνητές εντοπίζουν τις κρυμμένες ομορφιές του Πάρκου, αλλά και τα προβλήματά του και φτιάχνουν μια αφίσα με το μήνυμά τους προς κάθε επισκέπτη του Πάρκου.

Πού: «Παλιό Οινοποιείο», Κτήμα Πύργου Βασιλίσσης,
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α.Τρίτσης»
Πότε: 11:30 – 12:45
Ποιοι: παιδιά από 6 έως 9 ετών

Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 210-2316977 και [email protected]logo_eoe

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί