ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (Παράρτημα Σαλαμίνας)

 

                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Επιτυχία σημείωσε η Διάλεξη  που συνδιοργάνωσαν η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) και Ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σατερλί Σαλαμίνας << Ο Άγιος Δημήτριος>> την 1η Αυγούστου 2015  , με Θέμα << Κβαντική Επανάσταση – η Εποχή – Οι Πρωταγωνιστές – Τα επιτεύγματα >> και ομιλητή τον συμπατριώτη μας Δρ Φυσικής Βασίλη Λεμπέση  Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο King Saud του Ριαντ της Σαουδικής Αραβίας.

Η κοινή αυτή εκδήλωση εντάσσονταν για μεν τον Εξωραϊστικό Σύλλογο στις θερινές Πολιτιστικές του Δραστηριότητες για δε την Εταιρεία Αστρονομίας στην Καμπάνια του Παραρτήματος Σαλαμίνας << Γνωρίστε τον Θερινό Ουρανό της Ελλάδας>>.

Η εκδήλωση εκτός της ομιλίας περιείχε Παρατήρηση Ουρανίων Σωμάτων με τα Τηλεσκόπια των Μελών του Παραρτήματος και Μυθολογικά Στοιχεία των Θερινών Αστερισμών.

Η ζεστή Αυγουστιάτικη νύχτα , το ειδυλλιακό περιβάλλον της περιοχής και η χιουμοριστική διάθεση του ομιλητή  απάλυναν την δυσκολία κατανόησης των εννοιών της Κβαντομηχανικής . Το Μουσικό  Ντουέτο που ακολούθησε μάς παρέδωσε στην Ραστώνη του Αυγούστου ,ήταν μια υπέροχη Βραδιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου , η Πρόεδρος ΠΟ.ΠΕ.ΣΑ κα Μαρία Πολύζου , η Δημοτική Σύμβουλος Δ. Κοινότητας Αμπελακίων κα Χρυσούλα Σπυροπούλου , ο κος Προκόπιος Μαγιάτης Καθηγητής Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών , ο κος Νικόλαος Ανδριανός αφυπηρετήσας Καθηγητής Φυσικής  Πανεπιστημίου Πιτσμπουργκ Η.Π.Α , η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παλουκίων κα Ελένη Γκανά ,  η Υποδιευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας κα Έλλη Κορρού , η Εκπαιδευτικός  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας κα Δήμητρα Κρουστάλλη , ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Β. Σαλαμίνας κος Γιάννης Κυρτάτος και η εκδότρια της Εφημερίδας << Η νέα Σαλαμίνα>> κα Ειρήνη Ροκίδη.

Ευχαριστούμε τον Εξωραϊστικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σατερλί << Ο Άγιος Δημήτριος>> για την πρόσκληση συνεργασίας

Ευχαριστούμε όλους που τιμήσατε με την παρουσία σας την εκδήλωση μας , δίνοντας μας δύναμη για υψηλότερους στόχους. Σας περιμένουμε και στις επόμενες θερινές δραστηριότητες μας.

Δρ.ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί