ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θερινά σχολεία Σύγχρονης Φυσικής

Σκοπός του θερινού σχολείου, όπως επισημαίνει η ΕΕΦ, είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Τα θερινά σχολεία της ΕΕΦ απευθύνονται σε απόφοιτους της Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Α’ και Β’ τάξης Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων. Τα θέματα της Φυσικής που θα αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα:

α) Μηχανική και Εφαρμογές, β) Ηλεκτρομαγνητισμός, γ) Σχετικότητα, δ) Κβαντική Φυσική, ε) Κοσμολογία στ) Τοπολογία και Περιβάλλον.

Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης.

Το πρόγραμμα του σχολείου θα αποτελείται από δύο διαλέξεις καθημερινά.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Βαθμός Προαγωγής μεγαλύτερος από 16 ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2015 .

Σε ό, τι αφορά το κόστος, φτάνει τα 200 ευρώ ανά άτομο (συμπεριλαμβάνονται διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό, βεβαίωση παρακολούθησης), ενώ οι διαλέξεις του θερινού σχολείου θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου με το κόστος να είναι 15 ευρώ. Προκαταβολή μπορεί να κατατεθεί μέσω τραπέζης.

Τα θερινά σχολεία Ερέτριας και Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθούν από 26 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, αυτό της Μεσσήνης από 27 έως 1 Αυγούστου, ενώ από τις 25 έως και τις 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν θερινά σχολεία σε Κυπαρισσία, Αίγινα και Κάλυμνο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θερινά σχολεία είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΕΕΦ: http://eef.gr/enimerosi/969-summer-physics.html, καθώς και στο τηλέφωνο 210 3635701.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί