ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΠΙΣΤΗΜΗ

11η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού

Σας προσκαλούμε στην 11η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού, στο Πάρκο Κερκύρας, στο Καλοχώρι, στη γιορτή της φύσης που έχει γίνει θεσμός στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης!

Με παρατήρηση πουλιών και ξεναγήσεις στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου με τα , με παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιού, τοξοβολία , αλλά και σεμινάρια-εργαστήρια, η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία για ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό στη φύση για μικρούς και μεγάλους.

Στην Οικογιορτή θα συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, χειροτέχνες και παραγωγοί βιολογικών προϊόντων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας στηρίζοντας παράλληλα μικρούς παραγωγούς από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Φέτος η Οικογιορτή θα είναι αφιερωμένη στις παρεξηγημένες, αλλά πολύ χρήσιμες, νυχτερίδες. Θα είναι μία ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις συνήθειες αυτών των μικρών θηλαστικών -πολλά είδη από τις οποίες απειλούνται-, μέσα από βιωματικές παρουσιάσεις, παιχνίδι, αλλά και αφήγηση παραμυθιών. Όλα τα είδη νυχτερίδων στην Ευρώπη είναι προστατευόμενα!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ)

Με τη συμμετοχή:
– Δράση για την Άγρια Ζωή
– Εχεδώρου Φύσις
– Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου του ΚΠΟΔΔ
– Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης
– Εθνικό Πάρκο Κορώνειας – Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών.

Με την υποστήριξη του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα (ΚΠΟΔΔ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
11:00 – 11:30: “Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των νυχτερίδων”, μία βιωματική παρουσίαση για ενήλικες και παιδιά, Ιωάννα Σαλβαρίνα, Βιολόγος PhD
11:00 – 12:00: «Ενεργοί μικροοργανισμοί: μια οικολογική επανάσταση που θα σώσει τη γη», σεμινάριο με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Σπείρα Γης»
11:30 – 12:30: «Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού-γυμνασίου με θέμα τις νυχτερίδες», Ιωάννα Σαλβαρίνα, Βιολόγος PhD
12:00 – 13:00: «Παρασκευή κηραλοιφής με φυσικά υλικά για προστασία από σκασίματα και ερεθισμούς του δέρματος», Αντωνία Ζηκούδη, Herbalwave
12:30 – 13:15: «Σσσσς τη μέρα κοιμάμαι», αφήγηση παραμυθιού με θέμα τις νυχτερίδες από το «Μουσικό Κουτί»
13:15: Απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή

ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ (10:00 – 14:30):

  • «Μια φωλιά για τα πουλιά», οικολογικές κατασκευές για παιδιά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου του ΚΠΟΔΔ
  • «Η φίλη μου η νυχτερίδα: φτιάχνουμε μάσκες και άλλες κατασκευές» εργαστήριο για παιδιά έως 8 ετών, ΜΔΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας – Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού
  • «Κατασκευές με πηλό με θέματα από τη φύση», ΜΔΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας – Εθνικό Πάρκο Κορώνειας Βόλβης
  • Τοξοβολία με την εθελοντική ομάδα Εχεδώρου Φύσις
  • Ορνιθοπαρατήρηση με κιάλια και τηλεσκόπια
  • Ενημέρωση/μίνι ξεναγήσεις στον υγρότοπο της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου
  • Έκθεση προϊόντων βιολογικής παραγωγής και χειροτεχνίας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί