ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, 14 - 16 Οκτωβρίου 2022

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας θα διεξαχθεί στην Πάτρα από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2022.

Το ΠΣΕΑ διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια από το 1999 με εξαίρεση τη φετινή διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται μετά από μετάθεση ενός έτους λόγω συνθηκών πανδημίας covid-19.  Tο ΠΣΕΑ παράλληλα με την Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων (ΠΕΕΑ), η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στο ύπαιθρο, αποτελούν τους δύο πυλώνες πάνω στους οποίους εδράζεται η συνεργασία όλων των Ερασιτεχνικών Αστρονομικών Συλλόγων της Ελλάδας και η προώθηση των κοινών στόχων διάδοσης της Αστρονομίας στο ευρύ κοινό.

Το ΠΣΕΑ εκτός από επιστημονικό Συνέδριο αποτελεί επίσης διεργασία ανταλλαγής απόψεων και χάραξης κοινής συνισταμένης πορείας στον χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα καθώς και μια ευκαιρία για γιορτή και ενδυνάμωση σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων ερασιτεχνών αστρονόμων.

Το συνέδριο περιλαμβάνει:

  • κεντρικές ομιλίες επίσημων ομιλητών
  • παρουσιάσεις εργασιών – κυρίως παρατηρησιακής έρευνας – ερασιτεχνών αστρονόμων
  • παρουσιάσεις δράσεων διάδοσης της Αστρονομίας στο ευρύ κοινό
  • εκθέσεις αστροφωτογραφίας και ιδιοκατασκευών αστρονομικών οργάνων
  • βιωματικά εργαστήρια – workshop
  • συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης
  • βραβεύσεις κ.ά

Ως σύνεδροι μπορούν να παρακολουθήσουν το ΠΣΕΑ τόσο το ευρύ κοινό (μαθητές, φοιτητές και πολίτες) όσο και μέλη της Ελληνικής Επιστημονικής Αστρονομικής Κοινότητας.

Οι παρατηρήσεις τους θα είναι πολύ χρήσιμες για τη διοργάνωση επόμενων συνεδρίων. Αξέχαστη είναι η συνεισφορά σε προηγούμενα ΠΣΕΑ του αείμνηστου και πολύ αγαπητού μας Γιάννη Σειραδάκη, καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ευχόμαστε να υπάρξουν Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι συνεχιστές του έργου του!

Ραντεβού λοιπόν στην Πάτρα, 14-16 Οκτωβρίου 2022, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών!!!

Η οργανωτική επιτροπή

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί