ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

3ο θερινό σχολείο «Ήρων» στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Από 29/8 έως 1/9 2023

Το 3ο θερινό σχολείο «Ήρων» με θέμα «Διαστημική τεχνολογία και οι επιπτώσεις της στη ζωή μας» ξεκινά την Τρίτη 29 Αυγούστου, στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου με την εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών «Θερμοπύλαι» του ΟΤΕ στη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

Η δράση συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Δήμο Πύργου.

* * * Οι 25 μαθητές/μαθήτριες από την Ηλεία θα αλληλεπιδράσουν με επιστήμονες και ερευνητές από τα ελληνικά πανεπιστήμια και θα μάθουν για το διάστημα και τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται προκειμένου αφενός να εξερευνήσουμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και αφετέρου να προβλέψουμε, να προστατέψουμε και να βελτιώσουμε τη ζωή μας στη γη.

Σκοπός του θερινού σχολείου «Ήρων» είναι να εμπνεύσει τους μαθητές, να τους παρακινήσει να αναζητούν τη γνώση και να χρησιμοποιούν τον τρόπο σκέψης της Φυσικής στη ζωή τους.

* * * Παράλληλα διοργανώνονται δύο εκδηλώσεις για όλους τους συμπολίτες μας συμβάλλοντας στη διάχυση της επιστημονικής γνώσης αλλά και στην ορθή ενημέρωση τους για τις εφαρμογές της Φυσικής που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

– Την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, από τις 21:00, θα πραγματοποιηθεί βραδιά αστρονομίας & παρατήρησης στο Πολιτιστικό Κέντρο Κούβελου, με χρήση των οπτικών τηλεσκοπίων του HERON LAB και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (Σ.Ε.Α.Φ) και ταυτόχρονα σύνδεση και παρατήρηση σε πραγματικό χρόνο με το τηλεσκόπιο του Κακογιάννειου Αστεροσκοπείου Υπάτης.

– Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, στις 20:30, θα γίνει ομιλία με θέμα «Η Ακτινοβολία των Κεραιών» στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, από τον Δρ. Γεώργιο Βελντέ, Δ/ντή του HERON LAB / Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Το θερινό σχολείο «Ήρων» συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Δήμο Πύργου.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί