ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για το Δημοτικό Σχολείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργανώνεται ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για το Δημοτικό Σχολείο

Την Κυριακή, 19η Μαΐου και ώρα 12:00 το μεσημέρι διοργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (έδρα Βόλος), η 1η φάση «ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ» του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2019, μέσω διαδικτύου από τον ιστότοπο: contest.astronomos.gr, για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί πάνω στην ύλη της Αστρονομίας και της Διαστημικής που περιλαμβάνεται στα σχολικά εγχειρίδια των μαθητών. Σχετικό με την ύλη κυκλοφορεί και ειδικό βιβλίο Αστρονομίας: «Το πρώτο μου βιβλίο στο Δημοτικό» των εκδόσεων της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος (διάθεση μέσω της ιστοσελίδας: www.astronomos.gr).

Οι περίπου 30 καλύτεροι του διαγωνισμού θα κληθούν να συμμετάσχουν στη 2η φάση «ΥΠΑΤΙΑ» του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο (αμφιθέατρο Οικονομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), την Κυριακή, 16η Ιουνίου 2019 και από ώρα 12:00 έως 13:30.

Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι το «Λεξικό Αστρονομίας» για τον 1ο επιτυχόντα, το «Λεξικό Διαστημικής» για τον 2ο επιτυχόντα, η «Ουρανογραφία των Αγίων» για τον 3ο επιτυχόντα και τιμητικά διπλώματα για τους επόμενους επιτυχόντες. Επίσης, οι επιτυχόντες θα εγγραφούν ΔΩΡΕΑΝ επί ένα έτος στο αστρονομικό περιοδικό «Ουρανός» που εδώ και 29 χρόνια εκδίδει ανελλιπώς η Εταιρεία.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει το Σάββατο, 6η Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) στα πλαίσια της «Ετήσιας Γιορτής Αστρονομίας 2019», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία. Όσοι εκ των επιτυχόντων παρευρεθούν στην Γιορτή Αστρονομίας θα λάβουν μέρος στην κλήρωση ενός τηλεσκοπίου!

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι από την εγκύκλιο του διαγωνισμού που βρίσκεται στην ιστοσελίδα contest.astronomos.gr ή στέλνοντας e-mail: [email protected]ή στα τηλέφωνα: 2421051061 και 6973.026.260.

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί