ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα “7 κλειδιά” της παραγωγικής μας ιστορίας – Ένα πρωτότυπο διαδραστικό παιχνίδι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πώς μπορούμε με ένα αμύγδαλο να βάψουμε ένα κομμάτι ύφασμα;
Ποιο είναι το σκληρότερο υλικό στη φύση;
Πώς η τριβή καθορίζει τη χρησιμότητα διαφορετικών υλικών;
Τι είναι η Κάμινος Hoffmann;
Ποιες είναι οι πηγές ενέργειας που βοηθούν στην παραγωγική διαδικασία;

interactive
Αυτά είναι μόνον μερικά από τα ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις οι οποίες εμπεριέχουν και τις λέξεις – κλειδιά που θα οδηγήσουν στη σωτηρία της Λίμνης Στυμφαλίας!

“Τα 7 κλειδιά”,  το πρωτότυπο, διαδραστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποιεί το Πολιτιστικό Ίδρυμα Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο ΝΟΗΣΙΣ, επιδιώκει να… ξεκλειδώσει μυστικά της παραγωγικής ιστορίας της χώρας μας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εμπνευσμένο εκπαιδευτικό εγχείρημα, καθώς συνδυάζει παιχνίδια γνώσεων και νέες τεχνολογίες, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να καταλάβουν, μέσα από το παιχνίδι, διαδικασίες και μηχανισμούς του τεχνικού πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Το παιχνίδι που απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ Δημοτικού – Β΄ Γυμνασίου, διατίθεται για σχολικές ομάδες και για το γενικό κοινό.

Σχολικές ομάδες:
Οι σχολικές ομάδες θα γίνονται δεκτές από Τρίτη ως Παρασκευή τα πρωινά και μόνον κατόπιν κράτησης στο τηλέφωνο 2310 483 000, εσωτερικό 2 (Δευτέρα ως Παρασκευή, 8.30 – 13.30).

Γενικό κοινό:
To γενικό κοινό θα γίνεται δεκτό κάθε Σάββατο από τις 16.00 ως τις 18.00 και Κυριακή από τις 15.00 ως τις 17.00 κατόπιν κράτησης στο τηλέφωνο 2310 483 000, εσωτερικό 2 (Δευτέρα ως Παρασκευή, 12.00 – 13.00).

Παραγωγή

peiraiws

www.piop.gr

Τρόπος μετάβασης με αστικό λεωφορείο
Γραμμή 66 (Χαριλάου – Θέρμη) αφετηρία Νέα Ελβετία. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΝΟΗΣΙΣ
6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί