ΚΕΝΤΡΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Απονομή Βραβείου «Εύρηκα, Εύρηκα» 2022

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας, καθώς και το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis σας προσκαλούν στην τελετή απονομής του βραβείο «Εύρηκα, Εύρηκα» για το έτος 2022, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στις 7:30μμ διαδικτυακά στη διεύθυνση

Το βραβείο «Εύρηκα, Εύρηκα» αναγνωρίζει ανήσυχους(-ες) εκπαιδευτικούς που πειραματίζονται με δημιουργικότερες μορφές διδασκαλίας και μάθησης εμπνεόμενοι από το πιο ελκυστικό και ταυτόχρονα το πιο δυναμικό κομμάτι της θεμελιώδους φυσικής σήμερα: Την Αστρονομία. Σκοπός του είναι να ασκήσει μια έστω και μικρή επίδραση στην ποιοτική αναβάθμιση της επιστημονικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Μεταξύ των εξαίρετων υποψηφιοτήτων για το 2022 η επιτροπή του βραβείου επέλεξε να βραβεύσει τον
Δρ. Μιλτιάδη Βαβουλίδη καθηγητή Β’ Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Δράμας, για την πρωτότυπη διδασκαλία του με τίτλο «Across the Universe» η οποία υλοποιήθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

Τον βραβευμένο θα προλογίσουν οι:
Βασιλική Παυλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου και ο Στέφανος Τραχανάς, Διευθυντής του Mathesis και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου.

Το βραβείο συνοδεύεται από δίπλωμα, χρηματικό έπαθλο 2,000 Ευρώ για τον βραβευόμενο καθώς και από δωροεπιταγή 1,000 Ευρώ για το λύκειο όπου εργάζεται και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά εκπαιδευτικού υλικού αστρονομίας από το «Πλανητάριο Θεσσαλονίκης».

Περισσότερες πληροφορίες για το βραβείο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα eurekaprize.gr

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί