ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αποτελέσματα του 24ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Τα αποτελέσματα

του 24ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας

Ανάμεσά τους και δύο Βολιώτες

 

Από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στο Βόλο, εκδόθηκαν τα αποτελέσματα του 24ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2019.           Στον φετινό διαγωνισμό αίσθηση προκάλεσε η κατάληψη των πρώτων θέσεων από μαθητές Δημόσιων Σχολείων από πολλές και διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Αξίζει να τονιστεί ότι δύο εκ των επιτυχόντων μαθητών προέρχονται από σχολεία του Βόλου, ήτοι: ο Γιαννίσης – Μανές του Μουσικού Λυκείου Βόλου και ο Σιάσος Χρίστος του 2ου ΓΕΛ Βόλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Λύκειο

1ο βραβείο: Πουλτουρτζίδης Ευθύμιος, του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς, 2ο Βραβείο: Γκόνη Μαρία, του Πρότυπου Λυκείου Αγ. Αναργύρων, 3ο βραβείο: Γάκης Διονύσιος, του Πειραματικού Λυκείου Πατρών.

Έπαινοι: Δούρος Ξενοφών, του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου, Ντόβα Παναγιώτα, του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου, Γεωργούδης Ευάγγελος, του Λεοντίου Λυκείου Αθηνών, ΞυλόπορταςΚων/νος, του Προτύπου Λυκείου Αγ. Αναργύρων, Βασιλείου Ευτυχία, της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Γιαννίσης – Μανές  Αργύριος, του Μουσικού Λυκείου Βόλου, Σαρρής Μιχάλης, των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Παπαδόπουλος Θεόδωρος, της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Αλβανός Χρήστος, των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, Καραφυλλιά Χριστίνα, των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, και Σιάσος Χρίστος, του 2ου ΓΕΛ Βόλου.

Οι 10 πρώτοι εξ αυτών καλούνται να συμμετάσχουν στην 3η φάση «Πτολεμαίος» του Διαγωνισμού, η οποία θα γίνει στις 6 και 7 Απριλίου 2019 στο Βόλο, προκειμένου να επιλεγούν οι 5 καλύτεροι που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 13η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής που θα γίνει 2-10 Αυγούστου στην Ουγγαρία.

Γυμνάσιο

1ο Βραβείο: Κάτσος Γεώργιος, του 38ου Γυμνασίου Αθηνών, 2ο Βραβείο: Ζηκούδης Νικόλαος, του 2ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, 3ο Βραβείο: Χρυσικός Αριστείδης, του Γυμνασίου Αιδηψού.

Έπαινοι: Γεωργουλέτης Ελευθέριος, της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Μπατσέλα Παναγιώτα, του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς, Τέγος Λάμπρος, του Βαρβακείου Γυμνασίου, ΜαλιάρηςΚων/νος, του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου και Κωνσταντινίδης Κων/νος, των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Γιορτής Αστρονομίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο, το Σάββατο 6η Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο).

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί