ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Υπάρχει το Σύμπαν, η Μουσική και το Φως της Σελήνης χωρίς τον Άνθρωπο;

ktima gerobasileioy

Ενημερωτικό δελτίο

Υπάρχει το Σύμπαν, η Μουσική και το Φως της Σελήνης χωρίς τον Άνθρωπο;

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19.00, το Κτήμα Γεροβασιλείου αποχαιρετά το καλοκαίρι, καλωσορίζει το φθινόπωρο και τη νέα αμπελοοινική χρονιά και σας προσκαλεί σε μια βραδιά αφιερωμένη στα μακρινά αλλά τόσο αγαπητά αστέρια!

«Υπάρχει ο ηθοποιός που υποδύεται τον Παιδαγωγό στην «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους; Πώς το διαπιστώνω; «Μα τον βλέπω και τον ακούω»! Και αν δεν υπήρχα; Πως θα το διαπίστωνα; Υπάρχει το Σύμπαν; Και αν δεν υπάρχει άνθρωπος στο Σύμπαν, θα υπήρχε το Σύμπαν; Ποιος θα το ήταν εκεί να το διαπιστώσει;»

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα τεθούν από τον Γιάννη Σειραδάκη, καθηγητή αστρονομίας, στην φιλοσοφική και μουσική αστροβραδιά μας.

Seiradakis2

 

Στη συνέχεια, η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού στο τραγούδι και ο Σάκης Κοντονικόλας στο πιάνο θα μας πάνε «μια βόλτα στο φεγγάρι» με γνωστά τραγούδια, εμπνευσμένα από τη μαγεία του έναστρου ουρανού.

piano_1s

 

Η βραδιά θα κλείσει με αστροπαρατήρηση!
Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης (www.ofa.gr), τοποθετεί τα τηλεσκόπιά του στον κήπο του κτήματος και φέρνει πιο κοντά στις αισθήσεις μας τη Σελήνη, τον Κρόνο και άλλα συναρπαστικά αντικείμενα του νυχτερινού ουρανού.

 

OFAlogo

Στα πλαίσια της διάλεξης το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου θα είναι επισκέψιμο από τις 18:00 έως τις 19:00.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί