ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Astrocamp στο Εθνικό Αστεροσκοπείο 1-5 Ιουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ASTROCAMP στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου πραγματοποιείται φέτος για τους μικρούς μας φίλους 1- 5 Ιουλίου 2019. Είναι σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια, κατασκευές, γρίφους και εκπαιδευτικά παιχνίδια τα παιδιά θα αποκτήσουν νέες γνώσεις για τον πλανήτη μας και τις μεθόδους τηλεπισκόπισης του, τον ήλιο, το πλανητικό μας σύστημα και τις αποστολές στο διάστημα.

Το μαγευτικό αυτό ταξίδι θα καταλήξει στα αστέρια του ουρανού, την αναγνώριση των αστερισμών και τον τρόπο που οι αστερισμοί συνδέονται με την ελληνική μυθολογία, αλλά και την μυθολογία άλλων λαών.

Kάθε ημέρα θα ξεκινά και θα καταλήγει με συνάντηση της ομάδας των παιδιών και του προσωπικού του Αστεροσκοπείου που θα τους καθοδηγεί, στον κήπο, γύρω από μια ινδιάνικη σκηνή (το tipi που επισυνάπτεται) όπου θα καθορίζεται το πρόγραμμα της ημέρας και θα ολοκληρώνεται με μια τελική δράση έκπληξη!

Οι δράσεις κάθε ημέρας θα ακολουθούν μια θεματική πορεία. Συσκευές για προσομοίωση, φαινομένων, όπως το τσουνάμι και οι σεισμοί, θα είναι διαθέσιμες για την πληρέστερη κατανόησή των φυσικών φαινομένων από τα παιδιά. Εκτοξεύσεις νεροπυραύλων, ηλιακή παρατήρηση με φορητό τηλεσκόπιο και ειδικά ασφαλή γυαλιά, αλλά και η συμμετοχή σε μουσικά δρώμενα, είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που οι νεαροί συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στην διάρκεια του Astrocamp!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε: 210 3490055, 210 3490160, [email protected] και [email protected]

Το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης είναι χορηγός της εκδήλωσης.

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί