ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σαββατοκύριακο Αστρονομίας αφιερωμένο στα παιδιά, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών!​

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tιμώντας τους περισσότερους από 1000 μικρούς μας φίλους που έμαθαν και διασκέδασαν μαζί μας, το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ετοιμάζει ένα διήμερο αποκλειστικά γι’ αυτούς, το τελευταίο αυτής της χρονιάς!

Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου καλούνται όλοι “Οι Μικροί Εξερευνητές του Διαστήματος“, ηλικίας 4-6 ετών, να προσέλθουν στο χώρο του Αστεροσκοπείου στο λόφο Νυμφών στις 11:00, και για 2 ώρες να παίξουν και να διασκεδάσουν γνωρίζοντας τον Ήλιο, τους πλανήτες και το Γαλαξία μας! Θα δημιουργήσουν πολλές κατασκευές και θα περάσουν από πολλές δοκιμασίες σα μικροί εξερευνητές του διαστήματος!

Οι μεγαλύτεροι φίλοι μας, ηλικίας 8-11 ετών, καλούνται στις 16:00 και για 2 1/2 ώρες να βρεθούν “Στα Χνάρια του Χαμένου Τηλεσκοπίου” με στόχο να εξοικειωθούν σε θέματα αστρονομίας και διαστήματος, τη λειτουργία επιστημονικών οργάνων, καθώς και την ιστορία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 obs1 obs2

Στη δράση “Στα Χνάρια του Χαμένου Τηλεσκοπίου” παράλληλα θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις ενηλίκων στον χώρο του Αστεροσκοπείου διάρκειας 45 λεπτών.

Απαραίτητη και για τις δύο δράσεις είναι η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-3490160 και 210-3490054, Δευτέρα – Παρασκευή (10:00 – 15:00) ή στο [email protected]. Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ ανά παιδί.

Σάββατο 7 Μαΐου 2016, ώρα 20:00: «Ο ιπτάμενος δίσκος»

Το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αφιερώνει την «θεματική βραδιά» του Μαΐου στους μικρούς του επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν μια δραματοποιημένη αφήγηση του Παραμυθιού Ντορεμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «Ο ιπτάμενος δίσκος». Σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

obs3Ένας δακρυσμένος γιαρμάς, μια φρυγανιά, μια καυτή πιπεριά, ένας κύβος ζάχαρης και μια πατάτα, βρίσκουν την ευκαιρία να δραπετεύσουν, από την κουζίνα, για ένα ταξίδι πέρα από τον πλανήτη μας, σε μαγευτικά τοπία του σύμπαντος.  Οδηγός τους, ένας δίσκος… ιπτάμενος!

Τα παιδιά με τη βοήθεια της ηθοποιού Μαρίας Τερζάκη θα παίξουν ένα παιχνίδι ρέμπους.  Μέσα από το παιχνίδι των εικόνων γίνονται αφηγητές αλλά και συνταξιδιώτες σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και εκπλήξεις!

Ακολουθεί  παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο «Δωρίδη» και αναγνώριση των αστερισμών στον υπαίθριο χώρο του λόφου της Πνύκας.

Ο αριθμός συμμετοχών περιορίζεται σε 60 άτομα. Παιδιά από 5 ετών και άνω. Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ. Απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίων. Πληροφορίες: 210-3490160, Δευτέρα – Παρασκευή (10:00 – 15:00)

 

Με εκτίμηση,
Κέντρο Επισκεπτών Θησείου
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

logo obs

Χορηγός:

logo pl

 

 

 

 

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί