BirdLife Cyprus: Έκθεση “Ζωή με τους Γύπες”
20 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2024, στη Λευκωσία

Αγαπητοί φίλοι,
Το BirdLife Cyprus και η Λεβέντειος Πινακοθήκη ανακοινώνουν την έναρξη της έκθεσης “Ζωή με τους Γύπες”, όπου παρουσιάζονται οι εντατικές προσπάθειες για την προστασία και τη διατήρηση του Πυρόχρου Γύπα, μέσα από έκθεση φωτογραφίας και προβολή ντοκιμαντέρ.
Η έκθεση σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του έργου LIFE “Ζωή με τους Γύπες”, μιας πενταετούς προσπάθειας με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ, για την πρόληψη της εξαφάνισης αυτού του εμβληματικού είδους από την Κύπρο. Μέσα από στοχευμένες δράσεις διατήρησης και προστασίας, όπως η μείωση της θνησιμότητας από δηλητηρίαση, από προσκρούσεις και ηλεκτροπληξία στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του πληθυσμού του Γύπα με παροχή ασφαλούς τροφής και την μεταφορά γυπών από την Ισπανία, το έργο αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη διατήρηση του πληθυσμού του Γύπα στην Κύπρο.
Εκδήλωση εγκαινίων (ακολουθεί δεξίωση): Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 19:00
Τοποθεσία: Αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Λεβέντης & Αίθουσα Claude Monet, Coco_Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία
Διάρκεια Έκθεσης: 20 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2024
Κρατήσεις: Παρακαλούμε επιβεβαιώστε την παρουσία σας στα εγκαίνια μέχρι την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024, καλώντας στο 22455072 ή στέλνοντας email στο [email protected].
Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!
Η ομάδα του BirdLife Cyprus