ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το φορητό πλανητάριο Starlab στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» για τη «βραδιά Ερευνητή»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Βραδιά του Ερευνητή,  η μεγαλύτερη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, κλείνει φέτος τα 11 της χρόνια.

To Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» σε συνεργασία με πλειάδα ερευνητικών φορέων και οργανισμών (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ΚΑΠΕ, British Council, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, κ.ά.) διοργανώνει μια πολυδιάστατη και συναρπαστική Βραδιά Ερευνητή, που αναμένεται να κρατήσει για άλλη μια χρονιά αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών!

Στον καταπράσινο εξωτερικό χώρο του Δημόκριτου, ανάμεσα στα δέντρα, αλλά και σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, θα στηθούν πειραματικές επιδείξεις και διαδραστικά παιχνίδια από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα και φορείς της χώρας για μικρούς και μεγάλους.

Το παρόν θα δώσει και η εταιρεία μας, με το φορητό Πλανητάριο Starlab, στο οποίο θα γίνουν προβολές αστρονομικού περιεχομένου από την κ. Αναστασία Μεταλληνού (Ph.D. Αστροφυσικής, υπεύθυνη για δράσεις διάχυσης της επιστήμης στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών), την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Θα πραγματοποιηθούν 4 προβολές, με ώρες έναρξης 18:30, 19:30, 20:30 και 21:30. Σημειώνεται ότι οι θέσεις και για τις 4 προβολές είναι ήδη κρατημένες.

Είσοδος ελεύθερη

Για  μαθητές ● εκπαιδευτικούς ●  ευρύ κοινό

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί