ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χελιδονίσματα στο Πάρκο “Α. Τρίτσης” – Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ στο Πάρκο «Α. Τρίτσης»Υποδεχόμαστε τα χελιδόνια με μια φωλιά!

Την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρες 11:00 – 14:00η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σας προσκαλεί για 30ή χρονιά στα «Χελιδονίσματα» στο Πάρκο Περιβ/κής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον για να καλωσορίσουμε την άνοιξη και να υποδεχτούμε τα χελιδόνια φτιάχνοντάς τους πήλινες φωλιές!
Με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σχετικά με τη μετανάστευση των χελιδονιών και το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους, στα «Χελιδονίσματα» μαθαίνουμε τρόπους για να τα βοηθήσουμε φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς κατασκευάζουν μαζί τις φωλιές με τη βοήθεια των εκπαιδευτών, τις παίρνουν μαζί τους σε ειδικό κουτί και όταν στεγνώσουν, τις τοποθετούν στο σχολείο ή στο σπίτι τους. Έτσι, προσφέρουμε στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες για το μεγάλωμα των μικρών τους και στα παιδιά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη αυτή την όμορφη, φυσική διαδικασία από κοντά.

Χώρος εκδήλωσης
: ανοιχτός χώρος μπροστά στο Γυμναστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, δίπλα στο κανάλι, στο κέντρο του Πάρκου.Για οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Α. Τρίτσης, δείτε εδώ

* Όλα τα υλικά κατασκευής και μεταφοράς των φωλιών παρέχονται από την ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ* Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερηΣας περιμένουμε!

Η εκδήλωση υλοποιείται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Eταιρεία σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Α. Τρίτσης», το Κ.Ε.ΠΕ.Α Μητροπολιτικού Πάρκου Α. Τρίτση και τους «Φίλους του Πάρκου». 

Για περισσότερες πληροφορίες:Τηλ. 210 2316977 & 2108228704 (Δε.- Πα. 09:00 – 14:30) | e-mail: info@ornithologiki.gr
Επιστροφή στην κορυφή κουμπί