ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ

Ο Δασιλιάς της Γης, του Σταύρου Αυγολούπη

molis_kykloforise.jpg

Ποιος είναι ο «Δασιλιάς της Γης»;


dasilias-ekswfyllo_final.jpg«Ο Δασιλιάς της Γης» είναι ο τίτλος του τρίτου παιδικού βιβλίου του αστρονόμου και συγγραφέα, καθηγητή στην Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ., κ. Σταύρου Αυγολούπη.

Με το πρώτο βιβλίο της σειράς αυτής, με τίτλο «Ο γιος της αστερόσκονης – Η ιστορία του σύμπαντος για παιδιά», ο κ. Αυγολούπης μάς ταξιδεύει στον χώρο και στον χρόνο. Με το επόμενο βιβλίο, «Το ρολόι του ουρανού», ο συγγραφέας στρέφει τη ματιά μας στο κοντινό διαστημικό περιβάλλον της Γης, το ηλιακό μας σύστημα.

Το τρίτο βιβλίο, «Ο Δασιλιάς της Γης», μας καλεί να εστιάσουμε την προσοχή μας στον πλανήτη μας. Ποιο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για τη ζωή πάνω στη Γη; Το χώμα, το νερό και ο άνεμος παλεύουν μεταξύ τους για να κερδίσουν αυτόν τον τίτλο. Άλλο, όμως, είναι το στοιχείο που έχει τη μεγαλύτερη δύναμη. Άλλος είναι ο βασιλιάς της Γης.

Σημαντικά περιβαλλοντικά μηνύματα δίνονται μέσα από μια ιστορία με πρωταγωνιστές το χώμα, το νερό, τον άνεμο και το δάσος, γραμμένη σε έμμετρο λόγο και οπτικοποιημένη με την πολύ όμορφη εικονογράφηση της Γαρυφαλιάς Λευθέρη. Το βιβλίο έχει, επίσης, αρκετές σελίδες γεμάτες με ερωτήσεις και απαντήσεις, πληροφορίες, παιχνίδια και δραστηριότητες, που συμπληρώνουν και ενισχύουν την εκπαιδευτική λειτουργία της ιστορίας.

«Ο Δασιλιάς της Γης», εκτός από ευχάριστο ανάγνωσμα, είναι και ένα χρήσιμο και επίκαιρο εκπαιδευτικό εργαλείο στα χέρια του δασκάλου και του γονιού.

Χαρακτηριστικά

Κωδικός ISBN: 978-960-9453-09-7
Συγγραφέας: Σταύρος Αυγολούπης
Εκδοτικός οίκος: ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης
Αριθμός σελίδων: 32
Διαστάσεις: 210 x 290 mm
Εκτύπωση: Έγχρωμη
Βιβλιοδεσία: Σκληρό πλαστικοποιημένο κάλυμμα
Έτος Έκδοσης: 2014

Για περισσότερες πληροφορίες & παραγγελίες, κάντε κλικ εδώ.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί