ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΔΙΑΣΤΗΜΑ

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από φέτος θεσμοθετείται ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2017 για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος θα γίνει διαδικτυακά την

Κυριακή, 28η Μαΐου 2017 και ώρα 12 το μεσημέρι

Η εξεταστέα ύλη του διαγωνισμού θα είναι εκείνη που υπάρχει στα διδακτικά βιβλία και μερικά γενικά θέματα της σύγχρονης επιστήμης της Αστρονομίας, που είναι γνωστά στα παιδιά από τις τηλεοράσεις, τα δημοσιεύματα και το διαδίκτυο (internet).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να κάνουν από τώρα την εγγραφή τους για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας

www.astronomos.gr

όπου θα βρουν και τις σχετικές λεπτομέρειες. Θα κληθούν δε να απαντήσουν στα θέματα μέσω του υπολογιστή του σπιτιού τους και με ένα κλικ στην υποδεικνυόμενη θέση, να τα στείλουν στην Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει έδρα το Βόλο.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έστειλε τη σχετική εγκύκλιο προς όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας στην αρχή τη χρονιάς και οι διδάσκοντες έχουν κινητοποιήσει τους ενδιαφερόμενους μαθητές, ενώ παράλληλα επέστησαν την προσοχή τους στα σχετικά αστρονομικά και διαστημικά θέματα των βιβλίων τους.

Οι τρεις (3) πρώτοι του διαγωνισμού, θα βραβευθούν με βιβλία των εκδόσεων της Εταιρείας, ενώ οι 15 καλύτεροι θα εγγραφούν για ένα έτος συνδρομητές του περιοδικού «Ουρανός», που από 26ετίας εκδίδει η Εταιρεία. Για όλους, δε, θα κληρωθεί ένα τηλεσκόπιο.

Η τελετή της απονομής των βραβείων των επαίνων και των τιμητικών διπλωμάτων των σχολείων, θα γίνει στο Βόλο, το Σάββατο, 8η Ιουλίου 2017 και ώρα 8 μ.μ. σε επίσημη τελετή.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί