ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διαθεματικό Διήμερο Επιστημών

7-8 Σεπτεμβρίου 2016 9:30 πμ -1:30 μμ στη Σχολή Θετικών Επιστημών

Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. οργανώνει την δραστηριότητα «Διαθεματικό Διήμερο Επιστημών» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας και θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Σεπτεμβρίου και ώρες 9:30πμ-1:30 μμ σε αίθουσες της Σχολής Θετικών Επιστημών. Η αρχική συνάντηση θα γίνει στο φουαγιέ της Σχολής Θετικών Επιστημών. Υπεύθυνος της δραστηριότητας είναι ο κ. Χαρίτων Πολάτογλου, Καθηγητής Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. και συμμετέχουν καθηγητές του ΑΠΘ καθώς και της Δευτεροβάθμιας.

Η θεματολογία του «Διαθεματικού Διήμερου Επιστημών» περιλαμβάνει τα παρακάτω διαθεματικά θέματα από την καθημερινότητα και βιωματικές δραστηριότητες σχετικά με αυτά:

Χρώμα στην επιστήμη και την τέχνη

Κοσμική ακτινοβολία

Μαθηματικά και γρίφοι

Επιβίωση και διαστημική κουβέρτα

CSI

Οικολογική ενέργεια

Δημιουργική χρήση της επιστήμης στην καθημερινότητα

Σκοπός της δραστηριότητας είναι να αναγνωρίσουν οι μαθητές την δημιουργικότητα που προσφέρει η διαθεματική διερεύνηση καθημερινών διαδικασιών και προβλημάτων και επίσης μέσα από την διερεύνηση να αναγνωρίσουν την κοινή προσπάθεια που γίνεται από όλες τις επιστήμες για να αντιμετωπιστούν παγκόσμια και τοπικά προβλήματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή, η ανισότητα, η φτώχια κλπ.

Επιπλέον, θα ήταν μεγάλη μας χαρά να παραβρεθούν στη δραστηριότητα και συναδέλφοι εκπαιδευτικοί που θα ήθελαν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους. Οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα, η οποία είναι δωρεάν, παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους στο e-mail: [email protected], σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

ΜΑΘΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:

ΣΧΟΛΕΙΟ:

ΤΑΞΗ :

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

e-mail:

 

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί