ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας με θέμα «Γιορτή Πουλιών: Τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους»

Δελτίο τύπου

«Γιορτή πουλιών: Τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους»

με αφορμή την

«Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2015»,

από το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας με θέμα «Γιορτή Πουλιών: Τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους» με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών – Eurobirdwatch 2015, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στον εκθεσιακό χώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία).

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση για το υπέροχο φαινόμενο της μετανάστευσης των πουλιών, την ανάγκη προστασίας τους στις περιοχές αναπαραγωγής και διαχείμασης καθώς και για τις επιπτώσεις που έχει η Κλιματική Αλλαγή, οι αλλαγές στη χρήση της γης, η λαθροθηρία και η απώλεια των βιοτόπων τους στην επιβίωσή τους. Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε 37 χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας.

Η εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει τα πουλιά της Παμβώτιδας μέσα από την έκθεση φωτογραφίας του Φ.Δ.Λ.Π. και την παρουσίαση του Νίκου Μπούκα με θέμα «Γνωρίζοντας τα πουλιά της λίμνης Παμβώτιδας», να ενημερωθεί για το φαινόμενο της μετανάστευσης με σχετικές προβολές και να παρατηρήσει τα πουλιά της λίμνης μας με τηλεσκόπιο (Τόνια Γαλάνη). Τους μικρούς επισκέπτες, περίμενε μία έκπληξη από τους «Αθεράπευτους» με θεατρική παράσταση και θεατρικό παιχνίδι (Μιχαήλ Παππά, Χριστίνα Δάλλα, Βαρβάρα Βαράκα, Αρσινόη Μπαλωμένου), καθώς και αρκετές κατασκευές στα παιδικά εργαστήρια.

Το έργο «Δράσεις Ενημέρωσης» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους.

 

logo-lake

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί