ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Eπισκέψιμες οι εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου στο Θησείο από 1η Ιουνίου

Μπορώ στην Αθήνα να δω τον πλανήτη Κρόνο με τους δακτυλίους του, τις σκιές των δορυφόρων του Δία πάνω στην ατμόσφαιρά του, τις φάσεις της Αφροδίτης και το ανάγλυφο της επιφάνειας της Σελήνης; Και όλα αυτά με θέα την Ακρόπολη;

Ανακαλύψτε πως μετράμε την ώρα παρατηρώντας αστέρια, μάθετε για το μηχανισμό των Αντικυθήρων και εξερευνήστε τον ουρανό με ένα τηλεσκόπιο βάρους οκτώ τόνων. Συνδυάστε τη βόλτα σας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με μια επίσκεψη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Λόφο των Νυμφών. Από την 1η Ιουνίου οι εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου στο Θησείο θα είναι επισκέψιμες για το κοινό 10:00 – 13:00.

Οι προγραμματισμένες βραδινές ξεναγήσεις για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο είναι: 3, 5, 8, 10, 12, 15, 17, 18, 29, 30 Ιουνίου και 1, 6, 8, 9 Ιουλίου. Αυτό το καλοκαίρι το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Επισκεπτών  του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Θησείο σας ταξιδεύει στ’ άστρα.

Περισσότερες πληροφορίες στο site του Αστεροσκοπείου: www.noa.gr Εισιτήρια: Ενήλικες: 5€, Παιδιά-Φοιτητές: 2,5€ (ειδική τιμολόγηση για ανέργους και ΑΜΕΑ)

Αναδημοσίευση από: www.lifo.gr

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί