ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το ECOFESTIVAL στις Σέρρες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του ECOFESTIVAL στις Σέρρες. Το ECOFESTIVAL οργανώνεται από τον Δήμο Σερρών στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κυρίως των μαθητών της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, και από το 2013 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Φέτος το ECOFESTIVAL έλαβε χώρα από 5-8 Ιουνίου 2016.

Το κινητό πλανητάριο Starlab Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο ECOFESTIVAL με καθημερινές προβολές, 09:00-13:00 και 19:00-21:00. Συνολικά πέρασαν περίπου 450 παιδιά και ενήλικες από το πλανητάριο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εργαστηριακά κέντρα φυσικών επιστημών (ΕΚΦΕ) από τη βόρεια Ελλάδα, που έδειξαν πειράματα φυσικής στα παιδιά, ένας όμιλος ιππασίας, η Αστροπύλη Σερρών, η serresaction (δράσεις προώθησης ορειβατικών, αναρριχητικών, ποδηλατικών διαδρομών), η εταιρία ανακύκλωσης, και σχολεία, που σε συνεργασία με φυτώρια έδωσαν στα παιδιά την ευκαιρία να φυτέψουν τα δικά τους λαχανικά. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, αγώνες σκακιού, θεατρική παράσταση, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο κ.α.

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί