ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση Αστρονομίας στην Μεγάλη του Γένους Σχολή

 

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Αστρονομίας για τους Έλληνες μαθητές και το ευρύτερο ελληνικό κοινό στην Κωνσταντινούπολη. Μια πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, σε συνεργασία με το Ελληνικό Σχολείο της Ίμβρου και το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 10:30 το πρωί με ηλιακή παρατήρηση και ομιλία για τον Ήλιο στην Μεγάλη του Γένους Σχολή.
Μαθητές από το Ελληνικό Σχολείο της Ίμβρου και υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους στην Φυσική κ. Δημήτρη Φραγγατζή, θα προσφέρουν στους μαθητές των σχολείων της Πόλης ηλιακή παρατήρηση με το φορητό ηλιακό τηλεσκόπιο του δικού τους σχολείου. Παράλληλα, ομιλία για τον ήλιο και τις σχέσεις Ηλίου – Γης θα πραγματοποιηθεί σε εσωτερική αίθουσα της Μεγάλης του Γένους Σχολής από την Φιόρη –Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικό του ΕΑΑ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί βραδιά Αστρονομίας για το ευρύ κοινό στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στην οποία θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα θέματα: «Γένεση και Εξέλιξη του Σύμπαντος στη Σύγχρονη Κοσμολογία» και «Αστερισμοί και Ελληνική Μυθολογία» από τους Δρ. Μανώλη Πλειώνη, καθηγητή Αστροφυσικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Δ/ντή Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Γενική Πρόξενος κα. Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί