ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση στη Ρόδο: Γήινο και Διαστημικό Περιβάλλον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η ομάδα Sky & Sea Observatory σας προσκαλεί στις νέες εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου Εύδημος σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο Περιβάλλον Γήινο και Διαστημικό.

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα προηγηθεί προβολή slides και παρουσίαση της Δρ. Αστροφυσικής Ελένης Χατζηχρήστου, με τίτλο:

«Παρατήρηση της Γης από το Διάστημα και Πρόληψη Φυσικών Καταστροφών»

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι αλλαγές του φυσικού περιβάλλοντος είναι ραγδαίες και ενδεχομένως καταστροφικές για τον πλανήτη και τα έμβια όντα. Η παρατήρηση της Γης από το διάστημα μέσω δορυφόρων είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για τη συστηματική καταγραφή και παρακολούθηση αυτών των αλλαγών όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση των παρευρισκομένων στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου από τον ερασιτέχνη αστρονόμο Στράτο Κουφό και Αστρονομική Παρατήρηση του Πλανήτη Άρη, ο οποίος θα φαίνεται ασυνήθιστα μεγάλος και φωτεινός αφού βρίσκεται στην κοντινότερη στη Γη απόστασή του και ταυτόχρονα σε αντίθεση, δηλ. ευθυγραμμισμένος με τη Γη και τον Ήλιο.

Πότε: Σάββατο 3 Ιουνίου, 19:30-22:00

Πού: Αστεροσκοπείο Εύδημος, εγκαταστάσεις Κολλεγίου Ρόδου (10ο χλμ Ρόδου-Λίνδου)

Την εκδήλωση στηρίζουν:

European Institute of Law Science and Technology και Κολλέγιο Ρόδου.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί