ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαθεματικό Διήμερο Επιστημών στο ΑΠΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. οργανώνει την δραστηριότητα «Τρισδιάστατη εκτύπωση και Δημιουργική Ρομποτική με ανοιχτό λογισμικό και υλικό» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης της Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Σεπτεμβρίου και ώρες 9:30πμ-1:30 μμ σε αίθουσες της Σχολής Θετικών Επιστημών. Η αρχική συνάντηση θα γίνει στο φουαγιέ της Σχολής Θετικών Επιστημών, απέναντι από το νοσοκομείο Γεωργίου Γεννηματά. Υπεύθυνος της δραστηριότητας είναι ο κ. Χαρίτων Πολάτογλου, Καθηγητής Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. και συνεργάζονται καθηγητές του ΑΠΘ καθώς και της Δευτεροβάθμιας.


Σκοπός της δραστηριότητας είναι οι μαθητές να γνωρίσουν την τρισδιάστατη εκτύπωση και μέσω αυτής αλλά και της ρομποτικής, να διερευνήσουν καθημερινές διαδικασίες και προβλήματα και να προτείνουν λύσεις, για την κοινή προσπάθεια που γίνεται για να αντιμετωπιστούν παγκόσμια και τοπικά προβλήματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή, η ανισότητα, η φτώχια κλπ. Επίσης θα γίνει ενημέρωση για το «1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών» που διοργανώνεται από την ΕΛ/ΛΑΚ (https://edu.ellak.gr/2018/03/07/1os-panellinios-diagonismos-rompotikisanichton-technologion/).

Επιπλέον, θα ήταν μεγάλη μας χαρά να παραβρεθούν στη δραστηριότητα και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που θα ήθελαν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους. Οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα, η οποία είναι δωρεάν, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση http://edifet.web.auth.gr/event/2dsep18/. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και η φόρμα θα κλείσει όταν συμπληρωθεί.

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί