ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Επόμενη συνάντηση της ΕΕΑΕ, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, με ώρα προσέλευσης 18:00-18:30. Θα τηρηθούν όσα μέτρα προβλέπονται για συναντήσεις σε κλειστούς χώρους.  Σε περίπτωση σοβαρής κακοκαιρίας, η συνάντηση θα γίνει διαδικτυακά, με σχετική ενημέρωση από την ιστοσελίδα μας. 

Στη συνάντηση αυτή θα μας μιλήσει  ο Δημήτρης Μπότσης με θέμα το πρόγραμμα SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy) που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Το πρόγραμμα αυτό περιελάμβανε τη χρήση τηλεσκοπίου μέσα από ένα αεροπλάνο που πετούσε στη στρατόσφαιρα με συνεργασία μεταξύ της NASA και της Γερμανικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Μετά την ομιλία και τις τυχόν ερωτήσεις που θα τεθούν, θα υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης συζήτησης μεταξύ των μελών που θα παραστούν. Ιδιαίτερα τα νέα μέλη μπορούν να θέσουν γενικά ερωτήματα σχετικά με την αστρονομία, τον εξοπλισμό που πιθανόν να έχουν ή σκέφτονται να αγοράσουν και να λάβουν απαντήσεις από τα παλαιότερα έμπειρα μέλη. Επίσης θα γίνει  ενημέρωση για τις προσεχείς εξορμήσεις αστροπαρατήρησης της Ένωσης. Τα μέλη και οι φίλοι που επιθυμούν μπορούν να παρουσιάσουν πρόσφατες αστροφωτογραφίες τους.

Σας περιμένουμε!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί