ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Επόμενη συνάντηση της ΕΕΑΕ, Κυριακή 15/1/2023

Καλή χρονιά σε όλα τα μέλη και τους φίλους μας!

Η πρώτη συνάντηση του 2023 θα γίνει στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, με ώρα προσέλευσης 18:00-18:30. Θα τηρηθούν όσα μέτρα προβλέπονται για συναντήσεις σε κλειστούς χώρους.

Στη συνάντηση αυτή θα μας μιλήσει  η φυσικός στοιχειωδών σωματιδίων Ελένη Πετράκου με θέμα “Το αίνιγμα της Σκοτεινής Ύλης”.  Η σκοτεινή ύλη υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στα  5/6 της συνολικής ύλης των γαλαξιών.  Πώς γνωρίζουμε για την ύπαρξή της, τι ξέρουμε γι αυτήν και πώς προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερα. Η Ελένη Πετράκου έχει θητεύσει ως ερευνήτρια στο CERN, στο National Taiwan University και πρόσφατα στο Ινστιτούτο Βασικών Επιστημών της Ν. Κορέας στο Daejon. Από τον προσεχή Φεβρουάριο (2023) αναλαμβάνει καθηγήτρια αστροφυσικής σε πανεπιστήμιο της Μαλαισίας.

Μετά την ομιλία και τις τυχόν ερωτήσεις που θα τεθούν, θα υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης συζήτησης μεταξύ των μελών που θα παραστούν. Ιδιαίτερα τα νέα μέλη μπορούν να θέσουν γενικά ερωτήματα σχετικά με την αστρονομία, τον εξοπλισμό που πιθανόν να έχουν ή σκέφτονται να αγοράσουν και να λάβουν απαντήσεις από τα παλαιότερα έμπειρα μέλη. Επίσης θα γίνει  ενημέρωση για τις προσεχείς εξορμήσεις αστροπαρατήρησης της Ένωσης.Τα μέλη και οι φίλοι που επιθυμούν μπορούν να παρουσιάσουν πρόσφατες αστροφωτογραφίες τους.

Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας της Ένωσης για το 2023, με πλούσια δώρα! Παρακαλούμε όλους τους συμμετέχοντες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της καθαριότητας του χώρου που μας φιλοξενεί.

Σας περιμένουμε!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί