ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Επόμενη συνάντηση της ΕΕΑΕ, Κυριακή 18/09/2022

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, με ώρα προσέλευσης 18:00-18:30. Θα τηρηθούν όσα μέτρα προβλέπονται για συναντήσεις σε κλειστούς χώρους.

Στη συνάντηση αυτή θα έχουμε δύο παρουσιάσεις: Θα μας μιλήσουν ο Αναστάσιος Τσαφαράς για τo ανάγλυφο και τη γεωλογική δομή  του πλανήτη Άρη  και ο Μάκης Λυκόπουλος για την Mare Orientale, που είναι το πιο δύσκολο χαρακτηριστικό που μπορεί να παρατηρηθεί στη Σελήνη, καθώς βρίσκεται ακριβώς στο νοτιοδυτικό χείλος του φυσικού μας δορυφόρου.

Μετά τις ομιλίες και τις τυχόν ερωτήσεις που θα τεθούν, θα παρουσιαστούν μερικές αστροφωτογραφίες του Δημήτρη Μπαλάση από πρόσφατες εξορμήσεις. Επί πλέον θα υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης συζήτησης μεταξύ των μελών που θα παραστούν. Ιδιαίτερα τα νέα μέλη μπορούν να θέσουν γενικά ερωτήματα σχετικά με την αστρονομία, τον εξοπλισμό που πιθανόν να έχουν ή σκέφτονται να αγοράσουν και να λάβουν απαντήσεις από τα παλαιότερα έμπειρα μέλη. Επίσης θα γίνει  ενημέρωση για τις προσεχείς εξορμήσεις αστροπαρατήρησης της Ένωσης. Θα γίνει προσπάθεια ταυτόχρονης ή μαγνητοσκοπημένης μετάδοσης των ομιλιών μέσω του καναλιού της ΕΕΑΕ στο Youtube για όσους δεν μπορούν να έρθουν.

Επισημαίνουμε ότι στη συνάντηση θα είναι παρών ο ταμίας της ΕΕΑΕ Νίκος Βαγγελάτος και τα μέλη θα μπορούν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί