ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επόμενη συνάντηση της ΕΕΑΕ, ΚΥΡΙΑΚΗ 19/03/2023

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, με ώρα προσέλευσης 18:00-18:30. Θα τηρηθούν όσα μέτρα προβλέπονται για συναντήσεις σε κλειστούς χώρους.

Στη συνάντηση αυτή θα μας μιλήσει  ο Θεοφάνης Ματσόπουλος με θέμα “Αποστολή στα Μεγαλύτερα Αστεροσκοπεία του Κόσμου”. 

Ο Θεοφάνης Mατσόπουλος, βραβευμένος δημιουργός ντοκιμαντέρ για πλανητάρια και αστροφωτογράφος, θα παρουσιάσει την εμπειρία του μέσα από εικόνες και βίντεο από τις φωτογραφικές αποστολές στα μεγαλύτερα αστεροσκοπεία του κόσμου στις οποίες συμμετείχε.

Θα παρουσιαστεί οπτικό υλικό από τα παρακάτω σύγχρονα μεγάλα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα αστεροσκοπεία: Mauna Kea (Hawaii), Kitt Peak National Observatory (Arizona), Cerro Tololo (Chile), Cero Pachon (Chile), ALMA (Chile), Cerro Paranal (Chile), Cerro La Silla (Chile).

Ο Θεοφάνης Ματσόπουλος είναι συνεργάτης του European Southern Observatory (ESO) του NSF – National Optical-Infrared Astronomy Research Laboratory (NoirLab) και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Μπορείτε να διαβάσετε ένα σύντομο βιογραφικό του εδώ.

Μετά την ομιλία και τις τυχόν ερωτήσεις που θα τεθούν, θα υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης συζήτησης μεταξύ των μελών που θα παραστούν. Ιδιαίτερα τα νέα μέλη μπορούν να θέσουν γενικά ερωτήματα σχετικά με την αστρονομία, τον εξοπλισμό που πιθανόν να έχουν ή σκέφτονται να αγοράσουν και να λάβουν απαντήσεις από τα παλαιότερα έμπειρα μέλη. Επίσης θα γίνει  ενημέρωση για τις προσεχείς εξορμήσεις αστροπαρατήρησης της Ένωσης.Τα μέλη και οι φίλοι που επιθυμούν μπορούν να παρουσιάσουν πρόσφατες αστροφωτογραφίες τους.

Δεν θα υπάρχει ταυτόχρονη αναμετάδοση, αλλά θα γίνει προσπάθεια να βιντεοσκοπηθεί η παρουσίαση και να αναρτηθεί αργότερα στο κανάλι της Ένωσης στο Youtube για όσους δεν μπορούν να έρθουν.

Σας περιμένουμε!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί