ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Επόμενη συνάντηση της ΕΕΑΕ, ΚΥΡΙΑΚΗ 21/01/2024, ομιλία και κοπή πίτας

Καλή χρονιά σε όλα τα μέλη και τους φίλους μας!

Η πρώτη συνάντηση του 2024 θα γίνει στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, με ώρα προσέλευσης 18:00-18:30.

Στη συνάντηση αυτή θα μας μιλήσει o Χάρης Καμπάνης, παλαιός πρόεδρος της ΕΑΕ, με θέμα “4η Βιομηχανική Εποχή – Η Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης”.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει ήδη διαδοθεί σε πολλούς τομείς, όπως στην ενέργεια, στο εμπόριο, σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στην υγειονομική περίθαλψη, στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, στη βιομηχανία, στην αγροτική παραγωγή, την εκπαίδευση κ.ο.κ. Οι νέες εξελίξεις στο Generative AI, όπως το ChatGPT, που απέκτησε πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε δύο μήνες, έχουν δώσει νέες δυνατότητες σε οποιονδήποτε χρήστη του διαδικτύου.

Ο Χάρης θα δώσει απαντήσεις στα συχνά ερωτήματα: Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη; Πώς λειτουργεί; Πώς θα αλλάξει την καθημερινότητα μας, την παραγωγική διαδικασία, τη μάθηση, ποια θα είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Τι μπορεί αλλά και τί δεν μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη και ποιες στρατηγικές μπορούμε να ακολουθήσουμε για ασφαλείς εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης;

Ο Χάρης Καμπάνης, εκτός από την μακροχρόνια ενασχόλησή του με την Ερασιτεχνική Αστρονομία, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Microsoft ώς Διευθυντής Εταιρικών Εφαρμογών, Κεντρικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής.

Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας της Ένωσης για το 2024, με πλούσια δώρα! Παρακαλούμε όλους τους συμμετέχοντες να δώσουν ιδιαίτηρη προσοχή στο θέμα της καθαριότητας του χώρου που μας φιλοξενεί.

Σας περιμένουμε!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί