ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Επόμενη συνάντηση της ΕΕΑΕ, Κυριακή 23/01/2022

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΕΕΑΕ,

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και καθαρούς ουρανούς! Η πρώτη συνάντηση του νέου έτους θα γίνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Jitsi την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 στις 18:30.

Στη συνάντηση αυτή θα μας μιλήσει ο Μάκης Λυκόπουλος για τους Τεχνητούς Δορυφόρους, την παρατήρησή τους από τους ερασιτέχνες αστρονόμους και τη φωτογράφηση των διελεύσεών τους.

Οι Τεχνητοί Δορυφόροι μπορούν να εντοπιστούν εύκολα από ένα ερασιτέχνη αστρονόμο, είτε κατοικεί στην επαρχία, είτε κατοικεί σε μια μεγαλούπολη (όπως η Αθήνα), με ορισμένους από αυτούς να είναι ορατοί ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού.  Αρχικά, θα γίνει αναφορά στις διαφορές μεταξύ Φυσικών και Τεχνητών Δορυφόρων και στις συνέχεια θα υπάρξει περιληπτική αναφορά στις κατηγορίες και στις τροχιές των τεχνητών δορυφόρων και ακολούθως, θα γίνει λόγος για τη παρατήρηση τους (δηλαδή πότε, πώς και πού μπορούμε να τους δούμε) αλλά και στην επιλογή του σωστού σημείου παρατήρησης της διέλευσής τους. Τέλος, θα γίνει αναφορά στη γνωστή ιστοσελίδα Heavens Above όπου παρέχεται καθημερινή αναφορά για διελεύσεις δορυφόρων.

H  συνάντηση θα μεταδοθεί και μέσω του καναλιού του συλλόγου μας στο Youtube, εκτός τεχνικού απροόπτου.

Σας περιμένουμε!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί