ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Επόμενη συνάντηση της ΕΕΑΕ, ΚΥΡΙΑΚΗ 24/09/2023

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, με ώρα έναρξης 18:30.. Η προσέλευση στο χώρο γίνεται από 18:00-18:30.

Προσοχή: το κυλικείο θα είναι κλειστό, οπότε φροντίστε να έχετε μαζι σας ό,τι τυχόν θα χρειαστείτε (νερό κλπ).

Στην αρχή της συνάντησης θα τιμήσουμε τη μνήμη του μέλους μας Σπύρου Καρδάμη που έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή. Ο Σπύρος ήταν νέο μέλος, αλλά με μεγάλη δραστηριότητα και ενδιαφέρον για την αστρονομία και μάλιστα τον Ιούνιο είχε οργανώσει και μίλησε στην εκδήλωση της Ανθούσας. Η ομιλία του έχει αναρτηθεί στο site και θα μας θυμίζει το Σπύρο. Αιωνία του η μνήμη και θερμά συλληπητήρια στην οικογένειά του.

Μετά θα μας μιλήσει ο Σπύρος Βασιλόπουλος με θέμα “Γνωριμία με την Αστροβιολογία”.

Η ομιλία θα περιλαμβάνει τον ορισμό της Αστροβιολογίας, τι είναι ζωή, τα όρια της ζωής στον πλανήτη μας (μικροοργανισμοί που ζουν σε ακραίες συνθήκες), Κριτήρια με τα οποία θεωρούμε δυνητικά κατοικήσιμο έναν εξωπλανήτη, και φυσικά πολλή συζήτηση για τα θέματα αυτά.

Ο Σπύρος Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Ηλεία και την Καρδίτσα. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική, με εξειδίκευση στη Βιολογία των καρκινικών κυττάρων. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την αστρονομία και ιδιαίτερα με την Αστροβιολογία, την οποία μελετά συστηματικά. Εργάζεται στο εργαστήριο Βιολογίας του Deree και είναι σύμβουλος στην Ομάδα Αστρονομίας του Κολλεγίου (Deree Astronomy Club) και έχει κάνει αρκετές ομιλίες για θέματα Αστροβιολογίας και Ερασιτεχνικής Αστρονομίας στους φοιτητές.

Σας περιμένουμε!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί