ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Επόμενη συνάντηση της ΕΕΑΕ, ΚΥΡΙΑΚΗ 9/7/2023

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, με ώρα έναρξης 18:30. Η προσέλευση στο χώρο γίνεται από 18:00-18:30.

Στη συνάντηση αυτή θα μας μιλήσει ο Ανδρέας Γαλανάκης με θέμα τα Ηλιακά ρολόγια. Αν υπάρξει δυνατότητα, θα γίνει και επίδειξη της λειτουργίας τους στον υπαίθριο χώρο του Αστεροσκοπείου.

Ο Ανδρέας Γαλανάκης γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε οικονομικά χωρίς ποτέ να ασχοληθεί με αυτά. Είναι γλύπτης και εδώ και 20 χρόνια κατασκευαστής Ηλιακών Ωρολογίων. Εργάστηκε για ένα διάστημα σαν κατασκευαστής σκηνικών για τηλεοπτικές εκπομπές της Βαυαρικής και της ελληνικής τηλεοράσεως.
Είναι μέλος του καλλιτεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος.
Στα τέλη του 80 έφτιαξε τα πρώτα του έργα από ένα νέο τότε υλικό, το αλουμίνιο. Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έργα του βρίσκονται στην παραλία του Π. Φαλήρου, στη Βουλή, το Πατριαρχείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε ιδιωτικές συλλογές.
Ηλιακά ρολόγια έχει τοποθετήσει στην Τήνο, στο Ευγενίδειο ίδρυμα, στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, στην Κέρκυρα, στο Ντέβον της Αγγλίας και εκπαιδευτικούς χώρους.
Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα, στην Γαλλία και στην Αγγλία, στην British Sundial Society. Εδώ μπορείτε να βρείτε τη σελίδα του στο facebook, όπου υπάρχουν αναφορές στα έργα του και στα βιβλία του.

Μετά την ομιλία και τις τυχόν ερωτήσεις που θα τεθούν, θα υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης συζήτησης μεταξύ των μελών που θα παραστούν. Ιδιαίτερα τα νέα μέλη μπορούν να θέσουν γενικά ερωτήματα σχετικά με την αστρονομία, τον εξοπλισμό που πιθανόν να έχουν ή σκέφτονται να αγοράσουν και να λάβουν απαντήσεις από τα παλαιότερα έμπειρα μέλη. Επίσης θα γίνει ενημέρωση για τις προσεχείς εκδηλώσεις και εξορμήσεις αστροπαρατήρησης της Ένωσης. Τα μέλη και οι φίλοι που επιθυμούν μπορούν να παρουσιάσουν πρόσφατες αστροφωτογραφίες τους.

Δεν θα υπάρχει ταυτόχρονη αναμετάδοση, αλλά θα γίνει προσπάθεια να βιντεοσκοπηθεί η παρουσίαση και να αναρτηθεί αργότερα στο κανάλι της Ένωσης στο Youtube για όσους δεν μπορούν να έρθουν.

Σας περιμένουμε!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί