ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ζητείται: όνομα για την αποστολή του αστροναύτη Thomas

Ζητείται: όνομα για την αποστολή του αστροναύτη Thomas

Ο αστροναύτης της ESA Thomas Pesquet θα πετάξει για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το επόμενο έτος για μια εξάμηνη επιστημονική περιπέτεια σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Τώρα οThomas θέλει από εσάς να σκεφτείτε ένα όνομα για την πτήση του – το οποίο θα φαίνεται στο σήμα της αποστολής που θα φορά στο διάστημα.

 

Η εκτόξευση της αποστολής Futura

Ο Thomas γράφει: “οι Ευρωπαίοι αστροναύτες πετούν στο διάστημα για να ωφελήσουν τους ανθρώπους στη Γη μέσω της επιστημονικής έρευνας και της εξερεύνησης. Θέλω να μοιραστώ αυτή την εμπειρία ζωής με όλους τους ευρωπαίους πολίτες, και χρειάζομαι την υποστήριξή σας σε όλη τη διάρκεια.” “Η εύρεση ενός υπέροχου ονόματος είναι το πρώτο βήμα του ταξιδιού μας, για αυτό μοιραστείτε την έμπνευσή σας και ελάτε μαζί στο ταξίδι!” Ο Thomas θα εκτοξευθεί με ένα διαστημόπλοιοSoyuz τον Δεκέμβριο του 2016, ως μέρος της αποστολής Expedition 50 με την αστροναύτη τηςNASA Peggy Whitson και τον Ρώσο κυβερνήτη Oleg Novitsky.

Η πτήση του έπεται μιας πολυάσχολης χρονιάς για την τάξη αστροναυτών του 2009, με τηνSamantha Cristoforetti να βρίσκεται τώρα στο διάστημα στην αποστολή της Futura, που θα ακολουθηθεί από τον Andrea Mogensen και τον Tim Peake αργότερα αυτό το έτος. Ως τελικό βήμα της κατάρτισής του Thomas για την αποστολή του, θα λειτουργήσει εφεδρικά για τη 10ήμερη αποστολή του Andrea το Σεπτέμβριο. Η αποστολή του Tim, Principia, ξεκινά το Δεκέμβριο. Γεννημένος στη Ρουέν, Γαλλία, ο Thomas θα είναι ο 10ος Γάλλος που θα πάει στο διάστημα, ακολουθώντας διαστημοναύτες που τον ενέπνευσαν με τις αποστολές τους, όταν ήταν νεότερος.

 

The European Columbus laboratory installed

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός με το εργαστήριο Columbus

Ο τελευταίος Γάλλος αστροναύτης που εργάστηκε στο Σταθμό ήταν ο Léopold Eyharts της ESA το 2008, ο οποίος βοήθησε στην εγκατάσταση του εργαστηρίου Columbus της Ευρώπης. Ο Thomas θα εργαστεί στο Columbus για τα πειράματα των επιστημόνων από όλο τον κόσμο για να βελτιώσουν τη ζωή μας και να διερευνήσουν το Ηλιακό μας Σύστημα. Για τον Thomas, αυτό θα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα όταν θα έχει πλέον εκτοξευθεί για το διάστημα. Είναι ο πρώτος πιλότος εμπορικού αεροσκάφους που έχει επιλεχθεί ως αστροναύτης και έχει πάθος για την αεροδιαστημική από πολύ νεαρή ηλικία.

 

Όλα είναι στο όνομα

Ο Thomas εκπαιδεύεται σε ένα διαστημόπλοιο Soyuz

Η ESA και ο Thomas σας προσκαλούν να υποβάλετε ένα όνομα για την αποστολή του. Καθότι το όνομα θα χρησιμοποιείται για το σήμα της αποστολή του και θα φαίνεται σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να είναι σύντομο και σαφές και εύκολο να προφέρεται στα γαλλικά, τα αγγλικά και πολλές άλλες γλώσσες.  Διαβάστε όλους τους κανόνες πριν από την υποβολή της πρότασής σε μια φόρμα σε αυτή τη σελίδα. Η προθεσμία για την υποβολή είναι η 15η Απρίλη.

Εκτός από να δείτε το όνομα να πετά στο διάστημα, ο νικητής θα λάβει ένα σήμα της αποστολής υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Thomas.

Ακολουθήστε τον Thomas Pesquet για έμπνευση από πρώτο χέρι και περισσότερες πληροφορίες μέσω του thomaspesquet.esa.int

Αναδημοσίευση από: http://www.esa.int/ell/ESA_in_your_country/Greece

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί