ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας): Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) πραγματοποίησε τις ακόλουθες Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες κατά το τελευταίο δίμηνο του 2022.

Στις 22-11-22 επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών όπου έγινε παρουσίαση του Ηλιακού Συστήματος και πραγματοποιήθηκαν δύο εργαστήρια προσομοίωσης των μεγεθών και των αποστάσεων των πλανητών υπό κλίμακα.

Στις 16-12-22 επισκέφθηκε το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων στην Κηφισιά όπου έγινε παρουσίαση με θέμα ΄΄ Το Άστρο των Χριστουγέννων και η Αστρονομική του Ερμηνεία ΄΄.

Στις 18-12-22 ξεκίνησαν ο τρίτος κύκλος των Διαδικτυακών Σεμιναρίων Αστρονομίας με πρώτο ομιλητή των τον κο Αντώνιο Αντωνίου Δρ. Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας – Μηχανικής Καθηγητή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικής Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου , και με θέμα ΄΄ Συμπαντική Συμφωνία΄΄.

Στις 20-12-22 σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, έγινε παρουσίαση στην αίθουσα ΄΄Δ. Μπόγρη΄΄ με θέμα ΄΄Το Άστρο των Χριστουγέννων και η Αστρονομική του Ερμηνεία΄΄.

Στις 22-12-22 επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και Δημ. Σχολείο Βασιλικών όπου έγινε παρουσίαση με θέμα ΄΄Το Άστρο των Χριστουγέννων και η Αστρονομική του Ερμηνεία΄΄ και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στόλισαν κλαδιά αγριελιάς αναβιώνοντας το αρχαίο έθιμο της Ειρεσιώνης.

Απευθύνουμε Ευχαριστίες: Στην Διευθύντρια του Δημ. Σχολείου Βασιλικών κα Σταματία Αντωνούδη και στην εκπαιδευτικό κα Κατερίνα Ζευγαρά, στην Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Βασιλικών κα Βασιλική Κανάκη και στην Νηπιαγωγό κα Ευγενία Αθανασακοπούλου. Στον Καθηγητή Χημείας του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων κο Στράτο Ασημέλη, στον Δρ Αστροφυσικής κο Αντώνιο Αντωνίου. Στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού του Δήμου Σαλαμίνας κο Παντελή Διολέτη. Στο ΄΄Πλανητάριο Θεσσαλονίκης΄΄ για την δωρεάν προσφορά των posters στους μικρούς μας φίλους. Τέλος Ευχαριστούμε ολους εσάς που στηρίζετε το Εκπαιδευτικό έργο της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας).

 

Για το Δ.Σ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                       Κ. ΒΑΡΛΑΜΗΣ

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί