ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Κορυφαία διάκριση για την Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος Βόλου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Αγαπητοί Αστρόφιλοι , Αγαπητοί Συνδημότες Γεια σας και Χρόνια Πολλά!

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στην ετήσια πανηγυρική συνεδρία, της Ακαδημίας Αθηνών που έγινε στις 22-12-15, παρουσία τριών υπουργών της κυβέρνησης (Ν. Φίλης, Θοδ. Δρίτσας, Γ. Αμανατίδης) η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος τιμήθηκε με την κορυφαία διάκριση που είναι το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, στην κατηγορία των Θετικών Επιστημών για την πολυσχιδή 25ετή επιστημονική της προσφορά, στην εκλαΐκευση της αστρονομικής γνώσης σε όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα. Το βραβείο απονεμήθηκε μετά από πρόταση των μελών της Εθνικής Επιτροπής Ερευνών του Διαστήματος κ.κ. Γιώργου Κοντόπουλου και Σταμάτη Κριμιζή. Επίσης στην ίδια τελετή τιμήθηκε και ο Αστρονόμος κος Δ. Σιμόπουλος για το τεράστιο εκλαϊκευτικό του έργο ως Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου. Θέλουμε από την θέση αυτή να συγχαρούμε το Δ.Σ της Εταιρείας μας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της κο Μαυρομμάτη που γιαυτον η Εταιρεία αποτελεί έργο Ζωής. Επίσης συγχαίρουμε και τον κο Σιμόπουλο για την μεγάλη εκλαϊκευτική του προσφορά στην επιστήμη της Αστρονομίας.

prize

Τους σκοπούς της Εταιρείας ακολουθεί – Επί μια Πενταετία – και το Παράρτημα Σαλαμίνας Διαδίδοντας και Εκλαϊκεύοντας την Επιστήμη της Αστρονομίας μέσα από Εκπαιδευτικές , Κοινωνικές και Παρατηρησιακές Δραστηριότητες.

Στηρίξτε το έργο της Εταιρείας μας και του Παραρτήματος Σαλαμίνας για να ξαναπάρει η Επιστήμη αυτή την θέση που της αξίζει στην Ελληνική Δημόσια Εκπαίδευση.

Ευχόμεθα στην Εταιρεία μας να συνεχίσει Επάξια το έργο της για πολλά ακόμη χρόνια , μεταλαμπαδεύοντας στις Νέες Γενιές τις Γνώσεις , τις Ιδέες και της Αξίες της Σεπτής αυτής Επιστήμης.

Με Τιμή,

Το Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΤΑΜΙΑΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                               Φ.ΒΙΛΛΙΩΤΗ                                 Σ . ΡΑΠΤΗΣ

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΝΕΟ

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί