ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) στο Hobby Festival

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 17 & 18 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε το Hobby Festival στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο #HobbyFairPlay συμμετείχαν μη φονικά hobby που μπορούν να συνεισφέρουν στην ευζωία και την προοπτική της ευτυχίας, ενισχύοντας παράλληλα τις προσωπικές δεξιότητες, στην ανακάλυψη και καλλιέργεια κλίσεων και ταλέντων, όπως και στη συνάντηση ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και ικανότητες.

(κάντε κλικ στην εικόνα, για μεγέθυνση)

Το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος συμμετείχε στο Hobby Festival σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και την Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος, στο πεδίο των επιστημών, προβάλλοντας την επιστήμη της Αστρονομίας από την πλευρά των ερασιτεχνών αστρονόμων. Εκατοντάδες άτομα επισκέφθηκαν το περίπτερο μας με μεγάλο ενδιαφέρον για την Αστρονομία αλλά και για τα όργανα παρατήρησης του ουρανού (τηλεσκόπια). Στο τέλος της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε παρατήρηση του ουρανού με τα τηλεσκόπια των μελών του Παραρτήματος μας και της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος. Παρατηρήθηκαν το αστρικό σμήνος των Πλειάδων (Πούλια), το Νεφέλωμα Μ42 στον αστερισμό του Ωρίωνα και ο πλανήτης Δίας.

(κάντε κλικ στην εικόνα, για μεγέθυνση)

Ευχαριστούμε την υπεύθυνη της διοργάνωσης κα Δ. Γρηγορίου για την πρόσκληση συμμετοχής. Ευχαριστούμε την Αστρονομική &Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα τον κο Κίμωνα Παπαθανασόπουλο για την εποικοδομητική συνεργασία.. Ευχαριστούμε την Δρ Αστροφυσικό και υπεύθυνη του Κέντρου Επισκεπτών του Ε.Α.Α. κα Φιόρη –Αναστασία Μεταλληνού, που ήταν στην  συντροφιά μας, ως επίσης και τον  Καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κο Μάνο Δανέζη που επισκέφθηκε το περίπτερο μας στηρίζοντας πάντα τις Δράσεις μας.

(κάντε κλικ στην εικόνα, για μεγέθυνση)

Τέλος ευχαριστούμε το πλήθος των άγνωστων συμπολιτών μας που μας προσέγγισε γνωρίζοντας τις δραστηριότητες μας, εκτιμώντας την προσφορά των Ερασιτεχνών Αστρονόμων στη μητέρα των επιστημών, Αστρονομία.

Με Τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                Σ . ΡΑΠΤΗΣ

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί