ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών – EUROBIRDWATCH 2015: Το υπέροχο ταξίδι της μετανάστευσης

Αγαπητοί φίλοι και υποστηρικτές της Ορνιθολογικής,

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών, τις οποίες οργανώνουμε όπως κάθε χρόνο τις πρώτες  μέρες του Οκτώβρη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωσή μας με θέμα την προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και υλοποιείται ταυτόχρονα σε 37 χώρες μέσω των εταίρων της BirdLife International.

KirkineziΣτη χώρα μας οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, που είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό, θα υλοποιηθούν σε 34 περιοχές. Περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών, παιδικά εργαστήρια, περιβαλλοντικά παιχνίδια, απελευθέρωση πουλιών, εκθέσεις φωτογραφίας και πλήθος άλλων δράσεων. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση του κοινού για τη φθινοπωρινή μετανάστευση και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μεταναστευτικά πουλιά κατά το ταξίδι τους προς τους τόπους όπου θα περάσουν τον χειμώνα στη Μεσόγειο και την Αφρική.

  • Στην Αττική οι εκδηλώσεις μας θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 4 Οκτωβρίου στον υγρότοπο της Βραυρώνας στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας (ώρες 10:00-14:00), στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον (ώρες 11:00-14:00) και στον υγρότοπο του Βουρκαρίου στην Πάχη Μεγάρων στο Τείχος Αγίας Τριάδος (ώρες 10:30-12:30).
  • Στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις θα γίνουν  το Σάββατο 3 Οκτωβρίου (ώρες 16:30- 20:00) στη Νέα Παραλία («Κήπος της Μεσογείου»), την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στη Νέα Αγαθούπολη Πιερίας (ώρες 10:00 -14:00) και στα Λουτρά Βόλβης την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου (ώρες 9:00-12:00).
  • Την ανακοίνωσή μας για το σύνολο των εκδηλώσεων μπορείτε να δείτε στο http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1765, καθώς και την πλήρη λίστα των εκδηλώσεων και των φορέων που τις οργανώνουν σε όλη την Ελλάδα.

Σας περιμένουμε!

logo_eoe_150_curve

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί