ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φεστιβάλ Αστρονομίας 2022

Το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10+1 χρόνων από την ίδρυσή του, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στο 3ήμερο Φεστιβάλ Αστρονομίας που διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Σαλαμίνας και το ΝΠΔΔ Βιβλιοθήκης -Μουσείου Λαϊκής Τέχνης & Ιστορίας του Δήμου Σαλαμίνας και περιλαμβάνει.

Παρασκευή 8-7-2022 και ώρα 10:30π.μ «Μαθητικό Πρότζεκτ» με θέμα «Κατασκευές με απλά υλικά για την κατανόηση των Αστρονομικών Εννοιών». Η Δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στο Παράρτημα της Βιβλιοθήκης στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων και θα είναι εμπνευσμένη από την Ομάδα Εργασίας NASE της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης. Οι Μαθητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να επικοινωνούν με την Δημοτική Βιβλιοθήκη στο τηλ.: 2132027316 ή στο 6972716053 (κο Κ. Ραπατζίκο).

Σάββατο 9-7-2022 και ώρα 9μμ «10η Αστροβραδιά» στο Γραφικό Λιμανάκι της Κύριζας που θα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα «Η Αξία της Διατήρησης των Σκοτεινών Ουρανών» από την Δρ Μαργαρίτα Μεταξά, Καθηγήτρια Αρσακείου – Εθνική Συντονίστρια για την χώρα μας της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, για την διάχυση της Αστρονομίας και Παρατήρηση Ουρανίων Αντικειμένων με τηλεσκόπια.

Κυριακή 10-7-2022 και ώρα 9μμ Μουσική Βραδιά «Ουρανογραφίες» στον Αύλειο Χώρο του Δημαρχείου Σαλαμίνας. Θα ερμηνευθούν τραγούδια Ελλήνων συνθετών, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις οι οποίες αναφέρονται σε αντικείμενα του βραδινού ουρανού. Τραγούδια για τη Σελήνη, τους πλανήτες, τα αστέρια, τη νύχτα.

Μια ομάδα μουσικών, αλλά και επιστημόνων, συνομιλούν με την επιστήμη και την τέχνη, σε ένα ταξίδι από τη γη στον ουρανό.

Τραγούδι: Δρ Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Αστροφυσικός
Κιθάρα – τραγούδι: Κασσιανή Λάζαρη
Τσέλο: Γιάννος Γιοβάνος
Μαντολίνο: Σταύρος Σολωμός

Με τιμή για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ.ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                             Κ. ΒΑΡΛΑΜΗΣ

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί