ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ

Από τις 5-21 Ιουνίου το 34ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στην παραλία του Λευκού Πύργου

emmanΗ φωτογραφία είναι του Κώστα Εμμανουηλίδη.

Στο χώρο του, στην παραλία του Λευκού Πύργου, ξεκινά από αύριο (Παρασκευή 5 Ιουνίου), για 34η συνεχή χρονιά, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Στη φετινή διοργάνωση, που επανέρχεται στον ιστορικό χώρο της παραλίας (εκεί απ’ όπου πρωτοάρχισε το καλοκαίρι του 1982 με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη) συμμετέχουν 150 εκδότες με 30.000 τίτλους βιβλίων.

“Το βιβλίο -έχει αποδειχθεί περίτρανα- είναι …”παντός καιρού”. Μπορεί το φεστιβάλ να είναι ταυτισμένο με τα “ιστορικά” πλέον μπουρίνια που πλήττουν τη Θεσσαλονίκη σε κάθε του διοργάνωση, το βιβλίο όμως δίνει πνοή στους αναγνώστες του, δεν θα αντικατασταθεί ποτέ από κανένα άλλο ‘μέσο’ ανάγνωσης και …αντέχει ακόμη και στην ‘οικονομική καταιγίδα’” έλεγε χαρακτηριστικά, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της επικείμενης διοργάνωσης, ο πρόεδρος του διοργανωτή – Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Αφιερωμένο στον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει σειρά παράλληλων εκδηλώσεων λόγου (η σχετική εκδήλωση- αφιέρωμα στον ποιητή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 21.30, στην εξέδρα του φεστιβάλ, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου), παρουσιάσεις νέων εκδόσεων, χορευτικές, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις.

Τα περίπτερα θα είναι ανοιχτά, καθημερινά, από τις 18.30-23.00, ενώ τις Κυριακές και το πρωί, από τις 11.00 -13.30 ως και τις 21 Ιουνίου.

Το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης δεν συμμετέχει φέτος με δικό του σταντ, μπορείτε όμως να βρείτε και να προμηθευτείτε όλα τα βιβλία μας στο περίπτερο No 14.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί