ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΥΣΙΚΑ – Ο Ραδιοαστρονόμος Ιωάννης Χιου Σειραδάκης

Διαδικτυακή εκπομπή ΦΥΣΙΚΑ - Τρίτη 2 Μαΐου 2023 στις 22:00

Στις αρχές Μαΐου κλείνουν τρία χρόνια από την ημέρα που ο αείμνηστος αστρονόμος, καθηγητής Γιάννης Σειραδάκης, μας άφησε για άλλους ουρανούς.

Κατά τις προηγούμενες δύο επετείους τα ΦΥΣΙΚΑ έκαναν αφιερώματα μνήμης σε δύο πλευρές της πολυσχιδούς προσωπικότητάς του: στο Μηχανισμό των Αντικηθύρων, το 2021, και στην καθιέρωση της Διεθνούς Ολυμπιάδας Αστροφυσικής και Αστρονομίας, το 2022.

Η φετινή μας εκπομπή θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Σειραδάκη με επικέντρωση στα επιστημονικά του επιτεύγματα στα πεδία της Ραδιοαστρονομίας. Διακεκριμένοι συνάδελφοί του, καθώς και φοιτητές του από το διεθνή χώρο, θα αναφερθούν στο σπουδαίο ερευνητικό έργο του στους τομείς των Αστέρων Νετρονίων, του Γαλαξιακού Κέντρου και του Υδρογόνου Η1.

Κύριος προσκεκλημένος μου θα είναι ο Αστροφυσικός – Ραδιοαστρονόμος Δρ. Μανώλης Αγγελάκης, ο οποίος θα έχει και τον επιστημονικό συντονισμό της εκπομπής. Επιπλέον, έχουν προσκληθεί συνεργάτες του Γιάννη Σειραδάκη σε πεδία της Ραδιοαστρονομίας, οι οποίοι θ’ αναφερθούν στον εκλιπόντα και το ερευνητικό του έργο στα πεδία των πάλσαρς, του γαλαξιακού κέντρου και του υδρογόνου Η1.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί